Üç katlı ev barınak oldu

Güncelleme Tarihi:

Üç katlı ev barınak oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:24

Ankara'da yaşayan işçi emeklisi 54 yaşındaki Nevzat Eski, 3 katlı bahçeli evini sokak köpekleri için barınağa dönüştürdü.

Haberin Devamı

Nevzat Eski, emekli olduktan sonra kendini sokak hayvanlarına adadı. Emekli maaşının tamamını hayvanların bakımını ve yiyeceklerini karşılamak için harcadığını belirten Eski, “Hayvanseverlerden beklentim, artan yemeklerini çöpe atmasınlar. Bana ulaşırlarsa, aracımla gelip alırım” dedi.
Ağabeyine ait olan Ahlatlıbel'deki 3 katlı evi barınağa dönüştüren Eski, Küçükesat Mahallesi'nde perişan halde bulduğu sokak sokak köpeğini de 16 gündür Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları birimine götürüp, tedavi ettirmeye çalışıyor. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sahal, bu duyarlılığından dolayı Eski'ye teşekkür ettiğini belirtirken, "Veteriner Fakültesi olarak tüm hayvanların sağlığı ile yakından ilgileniyoruz. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokol var. Sokaktaki hasta veya yaralı bir köpeği vatandaşlar büyükşehir belediyesine bildirirlerse, hiçbir ücret almadan bakım ve tedavilerini günün her saatinde acil servisimizde yerine getiriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!