Üç ay sonra top santrada

Güncelleme Tarihi:

Üç ay sonra top santrada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 00:31

Birinci Futbol Ligi’nde heyecan, uzun bir aranın ardından bugün yeniden başlıyor. Başkent ekipleri, Keçiörengücü ve Osmanlıspor’u ilk maçlarda zorlu rakipler bekliyor.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen 2019-2020 sezonuna, yaklaşık 3 ay aradan sonra bugün oynanacak maçlarla devam edilecek.
Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ligde son karşılaşma 16 Mart’ta oynandı. Liglere 19 Mart’ta ara verildi. Ligde 95 günlük hasret, bugünkü iki maçla sona erecek.
Salgın dolayısıyla kapsamlı sağlık önlemleri altında gerçekleştirilecek müsabakalar seyircisiz oynanacak.
Seyircisiz karşılaşmalarda futbolcular dahil toplam 296 kişi stadyumda bulunacak.

SÜPER LİG’E ÇIKMA YARIŞI

TFF 1. Lig’de 9 takım, sezon sonunda Süper Lig’e yükselecek 3 takımdan biri olmak için mücadele ediyor. Hatayspor zirvede ve büyük bir avantaja sahip. İkinci sırada ise BŞB Erzurumspor geliyor. Bursaspor, Adana Demirspor, Akhisarspor, Karagümrük, Altay, Ümraniye ve Giresunspor ise rakiplerinin ufak bir hatasını kolluyor.
34. hafta sonunda ilk 2’de yer alan takımlar doğrudan Süper Lig’e çıkacak. Sezonu 3, 4, 5 ve 6. sırada bitiren takımlar ise play-off’larda Süper Lig bileti almak için yarışacak.
Ligin alt kısmında ise Eskişehirspor, Boluspor, Osmanlıspor ve Adanaspor kümede kalma mücadelesi veriyor.
Başkent ekiplerinden Keçiörengücü, lig üçüncüsü Bursaspor’u yarın Aktepe Stadı’nda konuk edecek. Osmanlıspor ise dördüncü basamakta bulunan Adana Demirspor ile pazartesi günü deplasmanda karşılaşacak.
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hazırladığı talimat kapsamında TFF 1. Lig’de maçlar yoğun önlemler altında yapılacak. TFF 1. Lig’in kalan 6 haftasında ve play-off’larda takımlar maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!