Turşuyu en hızlı Portekizli yedi

Güncelleme Tarihi:

Turşuyu en hızlı Portekizli yedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2008 00:00

Çubuk’ta düzenlenen "4. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"nde "En hızlı turşu yeme yarışmasını" 25 saniye ile Poztekizli Manuel Tasuera kazandı.

Festivalde ilçe merkezine kurulan 300’den fazla stantta yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Hafta sonu tatili nedeniyle Ankara’dan çok sayıda ailenin geldiği festivalde alışveriş yapanlar, özellikle turşulara ve yöresel ürünlere büyük ilgi gösterdi.

4. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin en renkli bölümlerinden biri düzenlenen yarışmalar oldu.

"En hızlı turşu yeme yarışması"na Kazakistan ve Portekizli misafirler de katılırken, 10 ayrı yarışmacıya içinde 10 adet salatalık turşusunu bulunan tabaklar verildi.

Yarışmanın başlamasıyla birlikte Poztekizli Manuel Tasuera, 10 adet turşuyu yaklaşık 25 saniyede bitirerek, birinci oldu. Tasuera’ya birincilik ödülü olan bir adet küçük altını Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca verdi.

Emekleme yarışması

Bebekler arasında düzenlenen "en hızlı emekleme yarışması"nda ise dokuz bebek boy gösterdi. Annelerinin kucaklarında podyuma çıkan bebekler, oluşturulan kulvarda bitiş noktasına ulaşmak için yerlerini aldı. Yarışmanın başlamasıyla birlikte bebeklerden çok annelerin gayreti göze çarparken, kimileri biberonla kimileri de şekerle bitiş noktasında çocuklarının kendilerine gelmelerini bekledi.

İki ayrı turla yapılan yarışmada, Samet Yüksel birinci, Meyrem Sura Demir ikinci ve Emircan Önal üçüncü oldu. Dereceye giden bebeklere birer küçük altın verildi.

Uluslararası konuklar

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, festivale katılımın geçen yıla göre arttığını belirterek, gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Festivalin ramazan ayının hemen öncesinde gerçekleşmesi ile bir çok esnafın gıda ürünlerinde de büyük indirimler yaptığını ve bu sayede vatandaşların da ihtiyaçlarını buradan karşıladığını belirten Tuğluca, geçen yıl dört günlük festival boyunca stantlarda toplam 5 milyon YTL’nin üzerinde satış gerçekleştiğini hatırlatarak, bu yıl rakamın artmasını beklediklerini söyledi. Festivalde stant açan ilçedeki onlarca besicinin et ve et ürünlerinde büyük indirimler yaptığını belirten yetkililer, 2 gün içinde 100 tonun üzerinde et satışı yapıldığını bildirdi.

Kasaplarda kilosu 14-15 YTL’ye satılan et çeşitlerinin, festivaldeki et stantlarında 9-10 YTL arasında satıldığını kaydeden yetkililer, vatandaşların ilgisi nedeniyle zaman zaman satış reyonları önünde uzun kuyruklar oluştuğunu aktardı.

Festivalin bu yılki konukları arasında bulunan Nijerya, Çin, Slovakya, Portekiz, Endonezya, Bosna Hersek, Kosova, Kazakistan, Arnavutluk, Acaristan ve Kırım’dan gelen müzik ve halk dansları toplulukları, gün boyunca çeşitli gösteriler sundu.

Kostümleri ve enstrümanlarıyla dikkat çeken Endonezyalı gençler, "savaş" ve "Allah’a şükür" danslarıyla davetliler tarafından dakikalarca alkışlanırken, Bosna Hersek ve Kosova’dan gelen genç kızlar, güzellikleriyle ilgi odağı oldu.

Festivali havadan gördü etkilendi

ÇUBUK Turşu ve Kültür Festivali kapsamında Belediye Başkanı Adem Tuğluca, uçakla festival alanının üzerinden uçtu.

Burak Havacılık’ın sahibi pilot Erdoğan Menekşe, Çubuk üzerinden uçarken festival alanını görerek belediye yetkilileri ile temasa geçti. İlçede festivalin olduğunu öğrenen Menekşe, Tuğluca’ya da festival alanını havadan göstermek istedi.

Menekşe şöyle dedi:

"Festivalin ilçeye katkısı havadan daha da bariz bir şekilde anlaşılıyor. Ankara ve Çubuk arası muazzam bir araç sirkülasyonu görünüyor. Uçuşlarımda gördüğüm üzere festival alanı özellikle akşama doğru insan seli şeklinde görünmekte. Benim gördüklerimi Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın da görmesini istedim. Kendilerini davet etim ve bizi kırmayarak davetimize icabet ettiler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!