Türkiye finalinden sonra hayallerde Alcatraz var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye finalinden sonra hayallerde Alcatraz var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Red Bull King of the Rock Ankara elemeleri, Çankaya Lozanpark Tesisleri’nde yapıldı. 64 basketçinin verdiği kıyasıya mücadelenin ardından 8 yetenek finalist olarak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

DÜNYA’nın her yerinden en sıkı basketçilerin mücadelesine ev sahipliği yapacak olan uluslararası 1’e 1 basketbol turnuvası “Red Bull King of the Rock” Ankara elemeleri, Çankaya Lozanpark Tesisleri’nde yapıldı. Başkentliler’in yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda 64 basketçi kıran kırana mücadele etti. Mücadele sonunda 8 basketçi İstanbul’da yapılacak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

4 ilden 32 finalist

İstanbul ve Ankara etapları tamamlanan elemeler, 3 Temmuz’da Bursa’da ve 10 Temmuz’da İzmir’de devam edecek. Elemeleri geçen 32 finalist, 24 Temmuz’da İstanbul’daki Türkiye Finali’nde, İDO Suhulet Feribotu’nda karşı karşıya gelecek. Deniz üstünde yapılacak ilk basketbol etkinliğinde Başkent Ankara’yı temsil edecek 8 basketçi, önce Türkiye’de “kral” olup Amerika Alkatraz’daki dünya finalinde ülkesini temsil edebilmek için ter dökecek.

Rondo ile Dünya Finali

Dev organizasyonun Türkiye elemelerinin tamamlanmasının ardından 32 finalist, İDO Suhulet Feribot’unda İstanbul Boğazı’nın ortasında, Red Bull Sporcusu Milli Basketbolcu İlkan Karaman’ın hazır bulunacağı sahada kozlarını paylaşacak. Türkiye şampiyonun gideceği Amerika Alkatraz’da gerçekleşecek Dünya Finali’nde ise Red Bull Sporcusu NBA Yıldızı Rajon Rondo eşlik edecek.

Ünlü adada 50 yıl sonra

50 yıl önce adadan ayrılan mahkumların ardından Alcatraz ilk kez bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Elemeleri geçen finalistler Alcatraz’a giden isim olmak için İstanbul’da yapılacak Türkiye Finali’nde ter dökecek. Kazanan, finalde Türkiye’yi temsil etmek için Amerika’ya gidecek. Başkent’in 8 finalistinin hayallerini süsleyen Alcatraz Adası, 1861-1963 yılları arasında cezaevi olarak kullanılan “The Rock” lakaplı bir adaydı. San Francisco Körfezi’nde sahile yaklaşık 2.5 kilometre uzaklıkta olan ada daha sonra müzeye çevrildi. Şimdilerde ise Alcatraz’ı yılda 750 bin kişi ziyaret ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!