Türkiye dünyada şarabıyla tanınıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dünyada şarabıyla tanınıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 00:00

Boğazkere, Narince, Emir, Kalecik Karası dünya şarap liginde ön sıralarda yer aldı. Bu yılki uluslararası şarap yarışmasında Kavaklıdere firması 10 altın, 26 gümüş, 42 bronz madalya aldı.

Haberin Devamı

Türkİye dünyada  artık şarabıyla tanınmaya başlarken, Türk şarabı dünya listelerinde yer aldı.  Boğazkere, Öküzgözü, Narince, Emir, Kalecik Karası da dünya şarap liginde ön  sıralarda yer aldı. Bu yıl Kavaklıdere Firması’nın şarapları, yarışmalada 10 altın, 26 gümüş, 42 bronz madalya ve “En İyi Roze” ödülünü  aldı.
Ön sıralara oturdu
 Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, 1929 yılında Ankara’da kurulan Kavaklıdere Şarapları’nın, 2010  yılında da bağ yatırımları ve şaraplarıyla sektörde öncülüğünü sürdürmeye devam  ettiğini söyledi.Başman, şirketin başta Ege bölgesi olmak üzere, toplam yedi bölgede  yapmış olduğu bağcılık çalışmalarının sonuçlarını, dünya şarap liginde Türk  Şarabı olarak ön sıralara oturarak almaya başladığına işaret etti. Ali Başman, bugün, 7 ayrı bölgede 550 hektar bağda daha kaliteli üzüm  elde edebilmek için dikim sıklığından, kaliteyi artırıcı budama yöntemleriyle  verim düşürmeye kadar tüm yöntemleri kullanarak, bağların içerisinde bulunan  Pendore ve Kapadokya kavlarında gravite sistemiyle üzümleri taşıyarak kalite  kaybını önlediklerini anlattı.
Roze şaraba çifte altın madalya
Bu yıl, uluslararası şarap pazarında büyük başarılar kazandıklarını  kaydeden Başman, şöyle konuştu:  “Yeni roze şarabımız Egeo Roze 2009, sadece roze şaraplar için Fransa’da  yapılan Mondial du Rose yarışmasına ilk katılımında altın madalya aldı. Ayrıca  Francisco’da yapılan, Amerika’nın en büyük ve en saygın şarap yarışması ‘San  Francisco Wine Competition 2010’da, yarışmaya katılan tüm rozeler içinde en iyi  roze şarap seçildi ve ‘çift altın madalya’ ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Toplam 107 madalya aldı

Bu arada, 2010 Ocak-Haziran ayları arasında Fransa, İtalya, Belçika,  İngiltere ve Kanada;da yapılan şarap yarışmalarında Kavaklıdere Şarapları, 10  altın madalya, 26 gümüş madalya, 42 bronz madalya, 29 mansiyon olmak üzere,  toplam 107 madalya aldı. 2010 yarışmalarında en çok ödülü alan şaraplar ise  şöyle: “Pendore Syrah 2008, Pendore Boğazkere 2008, Pendore Öküzgözü 2008,  Prestige Boğazkere 2004, Ancyra Muscat, Ancyra Narince, Egeo Cabernet Sauvignon,  Egeo Cabernet Sauvignon –Merlot, Egeo Syrah, Vin-Art Carignan Alicante,  Vin-Art Kalecik Karası Syrah, Lal ve Tatlı Sert Narince 1999” Öte yandan, Egeo Roze 2009, sadece roze şaraplar için Fransa’da yapılan  Mondial du Rose yarışmasında altın madalya aldı. Ayrıca “San Francisco Wine  Competition 2010” da, yarışmaya katılan tüm rozeler için de “en iyi roze  şarap” seçildi ve “çift altın madalya” ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Türk şarapçılığı için, gurur verici bir gelişme

Şaraplarımıza ve markamızın gücüne duyduğumuz güvenle 2010 yılının ilk 6  aylık diliminde yurt dışında yapılan, önemine bizzat inandığımız uluslararası  şarap yarışmalarına; Fransa Bordeaux da yapılan ‘En Primeur 2009’ tadımına,  Amsterdam’da ve New York’ta profesyonel şarap tadımlarına katıldık. Uluslararası  Londra Şarap Fuarı’nda ‘Wines of Turkey çatısında’ yer aldık ve şarap dünyasının  ustaları Master of Wine;lara ve dünyaca ünlü şarap yazarlarına hem Londra’da hem  de ülkemizde şaraplarımızı tattırma fırsatı yakaladık. Tüm bu girişimlerimizin  sonucunda, aldığımız ödüller ve yüksek derecelerin 81 yıllık markamıza güç  kattığı gibi dünya şarap pazarında, Türk Şarabı’nın Kavaklıdere markasıyla  başarılı bir imaj oluşturmasını sağladığına inanıyoruz.” Başman, şarap dünyasında pazarlamanın bir parçası olarak görülen şarap  yarışmalarındaki başarının, aldıkları ödüllerin dünya pazarında Türk  Şarapçılığı’nın tanınmasını sağladığını söyledi.
İyi sonuçlar
“Bu sadece Kavaklıdere için değil, Türkiye için, Türk şarapçılığı için,  gurur verici bir gelişme. Öküzgözü, Boğazkere, Kalecik Karası, Narince, Emir gibi  Türk üzümlerini dünyaya tanıtıyoruz. Aynı zamanda yabancı üzümlerden de  bağlarımızda ne kadar iyi sonuçlar alabildiğimizi gösteriyoruz” diyen Başman, bu  yarışmalarda herhangi bir şarabın ödüle layık görülmesinin, Türk şarabının  beğenilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Ödül alan tek üretici olduk

Başman, Türk şarabına, Anadolu şarabına, bu toprakların şarabına sahip  çıkılması gerektiğine dikkat çekerek, “Katıldığımız yarışmalardan Vinitaly  (İtalya), Mondial du Rose (Rozeler için yapılan tek yarışma), Selection Mondiales  (Kanada), Monde Selection da (Belçika) Türkiye;den ödül alan tek üretici olduk”  dedi. Amaçlarının Türkiye’de bu işin çok iyi yapıldığını ve çok güzel Türk  üzümleri olduğunu dünyaya duyurmak olduğunu ifade eden Başman, “Türkiye’de de  iyi şaraplar yapılıyor, kendi ürünlerimize güvenmemiz gerekiyor. Şarap üreticisi  olan ülkelerdeki tüketicinin yaptığı gibi, bizler de kendi şaraplarımızı daha  fazla sahiplenerek tüketmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!