Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Ar-Ge Enstitüsü'ne 542 bin euroluk fon

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği  Ar-Ge Enstitüsüne 542 bin euroluk fon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 16:55

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Ar-Ge Enstitüsü'ne 542 bin euroluk fon

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'de çimento sektörünün temsilcilerini tek bir çatı altında toplayan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Ar-Ge merkezindeki çalışmalarla dünyanın en büyük hibe projesi HORIZON 2020'de yer alıyor. TÇMB Ar-Ge Enstitüsü'nün projeden 542 bin 500 euroluk fon alacağı bildirildi.
Avrupa'nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan HORIZON 2020, uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermeyi hedefliyor. Avrupa Birliği'nin HORIZON 2020 Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı, 2014-2020 yılları arasını kapsayan bir hibe programı olup toplam bütçesi 80 milyar euroya ulaşıyor. Türkiye'nin 451 milyon euro katılım payı vererek dahil olduğu AB HORIZON 2020 Hibe Programı, Türkiye'deki araştırmacılarına yeni fırsatlar sunuyor. Yılsonu ihracat hedefi 500 milyon dolar olan, Türkiye ekonomisinin mimarı çimento sektörünün bileşenlerinden oluşan TÇMB'nin Ar-Ge Enstitüsü, HORIZON 2020 programına etkin olarak katılım sağlıyor. 
"542 BİN 500 EUROLUK FON ALACAK"
Hibe programına dair çalışmalar hakkında bilgi veren TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, "HORIZON 2020 programının konularının çimento sektöründe kilit konular olarak kabul edilen çevresel etkilerin azaltılması alanlarında atık kullanımı, enerji verimliliği ve karbondioksit salınımı azaltılması gibi öncelikli Ar-Ge konuları arasında yer alması projede yer almamız için hedef haline gelmiştir. Programda partner olarak yer aldığımız 'Sürdürülebilir Kaynak Yoğun Endüstriler için Genişletilmiş Yapı Değer Zinciri Üzerinden Endüstriyel Simbiyozun Teşvik Edilmesi’ adlı proje önerisi Avrupa Komisyonu tarafından projelerin değerlendirme süreci sonucu 15 üzerinden 13 tam puan alarak desteklenmeye hak kazanmıştır. 4,5 yıl sürecek olan proje, 2015 yılı Eylül ayında başlamış olup çalışmalar devam etmektedir. Projede TÇMB Ar-Ge Enstitüsü 542 bin 500 euroluk fon alacaktır. Toplam bütçe yaklaşık 11 milyon eurodur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!