Türkiye AB’ye çevre yaklaşımını taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye AB’ye çevre yaklaşımını taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2008 00:00

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunca çevreye duyarlılığı artırmak için düzenlenen "Türkiye’nin Ağaçları ve Ormanları" Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde (ANKÜSEV), National Geographic ve Radyo Mydonose’un işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde konuşan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler ve Basın Bölüm Başkanı Diego Mellado, Avrupa Birliği’nin önem verdiği konulardan birinin çevre olduğunu, Türkiye-AB müzakerelerinde bu konu başlığının da bulunduğunu hatırlattı.

Yarışmadaki fotoğrafların, "bireylerin doğanın korunmasına yönelik farklı yaklaşımlarını gösterdiğini" belirten Mellado, aynı durumun AB üyesi 27 ülke için de geçerli olduğunu, her ülkenin çevre konusunda değişik yaklaşımlar ortaya koyduğunu söyledi.

"Türkiye de AB’ye üye olduğunda, Birliğe çevre hakkındaki kendi yaklaşımını getirecek" diye konuşan Mellado, "kaderi AB’ye üyelik olan Türkiye’nin, Birliğin çevre politikalarına dair gerekleri yerine getirmesi gerektiğini" ifade etti.

Mellado, yarışmaya 900 civarında başvuru aldıklarını bunun insanların çevreye hassas yaklaştığını gösterdiğini belirterek, konuya verdiği önemden dolayı Çevre ve Orman Bakanlığı ile katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Peynirci’ye birincilik, Mustafa İpek’e ikincilik, Ömer Kılıç’a da üçüncülük ödülleri verildi. Haluk Sargın ile Yusuf Ziya Karakelle de mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Yarışmaya, yurt içi ve dışından 530 fotoğrafçı, 900 civarında eserle katılmıştı.

Etkinlik kapsamında, "Türkiye’nin Ağaçları ve Ormanları" Fotoğraf Sergisi de açıldı. Sergide, yarışmaya Türkiye’den katılan 22 fotoğraf sanatçısının 24 yapıtı izlenime sunuldu.

Serginin Ankara ve İstanbul’daki AB Bilgi merkezleriyle Türkiye genelindeki AB Bilgi bürolarında da sanatseverlerle buluşacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!