Türk voleybol tarihine geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Türk voleybol tarihine geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 18:37

Avrupa voleybolunun iki numaralı kupası CEV’i kazanıp, Türk voleybol tarihine geçen Halkbank, Başkent’i ayağa kaldırdı. Kulüp Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, “Bu ekip, sezon başında zirveye çıkmak için kuruldu. Avrupa’da bir ilki başardık. Şimdi önümüzde Türkiye Kupası ve Lig şampiyonluğu var. İleriki dönemde hedefimiz ise Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa voleybolunun iki numaralı kupası CEV’i kazanıp, Türk voleybol tarihine geçen Halkbank’ta zafer sarhoşluğu sürüyor. Kulüp Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, ‘Kupayı Türkiye’ye getireceğiz’ diye söz vermiştik. Bunu gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biraz daha sevineceğiz ama hemen işimize motive olup, önümüze bakacağız. Türkiye kupası ve lig şampiyonluğu bizi bekliyor. Halkbank olarak çıtayı yükselttik. İleriki dönemde hedefimiz, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak” diye konuştu.
Zor şartlarda mücadele ettiklerini, Şampiyonlar Ligi gruplarından gelen takımların da yer aldığı kupada ilk sırayı alarak önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Süleymanoğlu, şunları söyledi:
“Bu ekip sezon başında zirve hedefiyle kuruldu. Başlangıcı iyi yapamadık ve sendeledik ama ben hiç endişe duymadım. Bu çocuklara her zaman güvendim. Hepsi de iyi ve karakterli oyuncular. Latina maçı öncesinde; Emre, Luis, Nuri ve Hüseyin rahatsızlıkları nedeniyle serum yedi. Hem onlar hem de diğerleri müthiş mücadele etti. Teknik ekip, inanılmaz çalıştı. Halkbank yönetimi önümüzü açtı, arkamızdan koştu ve sonuçta bu büyük başarı geldi.”

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN KUPA ALMAK APOLET TAKMAK DAHA ÖNEMLİ

Halkbank’ın bir aile gibi olduğunu, birlik ve beraberliğin başarıyı getirdiğini dile getiren Süleymanoğlu, şöyle devam etti:
Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası’nı alırken, hem takım içinde hem de Türkiye’de ortak bir kazanma ruhu oluşmuştu. Biz de Halkbank olarak bunu yakaladık. Oyuncularla yaptığımız toplantıda, prim konusunu görüştük. Bana, (Başkanım primde gözümüz yok, biz kupayı kaldıralım, apolet takalım istiyoruz. O bizim için daha değerli) dediler. Bu, zafere giden yolda gerçekten çok önemliydi.”

PRİDDY HERKESE ÖRNEK OLACAK BİR SPORCU

“Takımda her oyuncunun yeri ayrı ancak Priddy gerçek anlamda bir profesyonel ve gençler kesinlikle onu örnek almalı. Sezon başında, kendisiyle görüşmek için 3 kez yurt dışına gittim. Son olarak Avrupa Şampiyonlar Ligi finali öncesinde anlaşıp imzayı attık. Çalışması ve arkadaşlarına desteği mükemmel. 2 kez olimpiyatlarda oynamış, bir kez altın madalya kazanmış,  kariyeri müthiş başarılarla dolu bir oyuncu. İdman sonrasında, dağılan topları tribünden toplayacak kadar da mütevazı. Finaldeki mücadelesi ile en değerli oyuncu seçilerek, bir kez daha övgüyü haketti.”

Haberin Devamı

BANKANIN BAŞARISINI SPORDA DA YAKALADIK

“Halkbank, öz kaynak bakımından Türkiye’de ve Dünyada çok iyi konumda. Zaman zaman yöneticilerimiz, ‘Sporda da başarıyı ne zaman yakalayacağız’ diye soruyorlardı. CEV Kupası’nı kazanarak, bu konuda önemli bir adım attık. Önümüzdeki süreçte hem banka hem de kulüp olarak çok daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Maçtan önce (Salona gelenler, tarihe tanıklık edecek) demiştim. Salonda bizi destekleyen, ekranları başında dualarını bize gönderen herkese teşekkür ediyorum.”

YILDIZLAR KARMASI 12 MAÇTA TEK YENİLGİ ALDI

Sezon başında; Fenerbahçe’den Emre, Arkas’tan Hüseyin ve Nuri’yi transfer eden, Mısır Milli Takımı’ndan Ahmed Abdelhay, ABD Milli Takımı’ndan William Priddy ve Venezüella Milli Takımı’ndan de Luis Diaz’ı kadrosuna katan Halkbank, Avrupa macerasında 12 maça çıkarken, sadece bir yenilgi aldı. Başkent ekibi, Polonya’dan (D.Bydgoszcz), Hollanda’dan (L.Zvolle), Rusya’dan (I.Odinsova), Belçika’dan (K. Roesalare), Ukrayna’dan (Lokomotiv Kharkiv) ve son olarak da İtalya’dan Andreoli Latina’yı yenerek, kupaya uzandı. Başkent temsilcisi, tek mağlubiyetini ilk turda D.Bydgoszcz’den aldı.

Haberin Devamı

TOBB BAŞKANINDAN KUTLAMA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erkekler Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası Finali rövanş maçında İtalya'nın Andreoli Latina takımını yenerek şampiyonluğu kazanan Halkbank Spor Kulübü'nü kutladı.
 Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ekip ruhu ve takım olmanın başarıyı getirdiğini kaydederek, "Halkbank Spor Kulübü Erkek Voleybol Takımı'nı gösterdiği bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 Halkbank Spor'un, şampiyonluğu çalışma ve koordinasyonun yanında, yönetimin, teknik ekibin ve oyuncuların kenetlenerek mücadele etmesinin de eseri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
 "Söz konusu başarı, gençlerimize örnek olacak ve onları spora teşvik edecektir. Türk iş dünyası adına, bu zorlu mücadeleden şampiyon olarak çıkan ve bir ilki başaran Halkbank Spor Kulübü Erkek Voleybol Takımı'nı ve yöneticilerini tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!