Türk Metal'den 13. Çocuk Meclisi

Güncelleme Tarihi:

Türk Metalden 13. Çocuk Meclisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 15:56

TÜRK Metal Sendikası 13. Çocuk Meclis kurultayı, Türkiye ve dünyadan 400 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi.
 Büyük Anadolu Hotel'deki Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 13. Çocuk Meclisi'nde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Moldova, Rusya ve Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen üyelerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 Kavlak, gençlere “Öğrenmekten ve öğretmekten asla vazgeçmeyin, kendi dilinize ve kültürünüze sıkı sıkıya sahip çıkın” tavsiyesinde bulunarak, şunları kaydetti:
 “Bugün dünyada iyilerle kötüler arasında bir çatışma yaşanıyor. İyiler, adaletin, demokrasi ve barışın, kötüler ise sömürünün, savaşın ve kaosun peşinde yer alıyor. Kötüler barışa karşı oldukları için dünyanın her yerinde savaş çıkartıyor. Ama bunu yapmadan önce sömürü kültürünü bir yaşam biçimi haline getiriyorlar. Böylece gençler hem milli hem de dini değerlerden uzaklaştırılmak isteniyor. Fakat yitirilmeye başlanan bu değerlere sahip çıkmak insanlığa ve aynı zamanda şahsiyetine sahip çıkmaktır. Bugün burada Avrasyalı kardeşlerinizle bir çok ortak noktanız var. Birtakım sömürgeci güçlerin çıkar çatışması karşısında Avrasya'yı ve ülkelerimizi korumak da bunlardan biridir.”
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, konuşmasında kendisinin de Türk-İş Sendikası'na üye bir aileden geldiğini belirtti.
 Demirel, gençlerin yetişmesi için eğitim sisteminin önemine ilişkin olarak, “Eğitim sistemini düzenlerken satranç oynar gibi işinizi şansa bırakmayacak şekilde planlanma yapılması gerekir. Fakat bir milletvekili olarak ifade etmeliyim ki Türkiye'de bu işler tavla oynar gibi yürütülüyor” dedi.
 Meclis üyesi gençlere batı ve doğu dilleri olmak üzere iki yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Demirel, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye elinde mermi taşıyan fedakar kadınların yerini günümüzde bilgisayar bilenlerin alması gerektiğini ifade etti.
 Türk Metal Sendikası 13. Çocuk Meclis Kurultayı divan üyelerinin belirlenmesi ve hatıra fidan dikim töreninin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!