Türk Lirası’nın yeni simgesi pazara tartışmalı girdi

Güncelleme Tarihi:

Türk Lirası’nın yeni simgesi pazara tartışmalı girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Türk Lirası’nın yeni simgesi, Ankara’daki semt pazarlarında kullanılmaya başlandı. Simgeyi destekleyip etikete yazanlarla birlikte karşı çıkıp yazmak istemeyen esnaflar da bulunuyor.

Haberin Devamı

TÜRK Lirası’nın yeni simgesi, Dikmen Keklikpınarı’nda her pazartesi kurulan semt pazarında bulunan meyve sebze tezgahlarında yer almaya başladı. Türk Lirası’nın uluslararası değerini artırmak için tasarlanan ve tartışmaları da beraberinde getiren simge, pazar esnafını ikiye böldü. Tezgahlarda sattıkları malların etiketlerinde simgeyi kullanan Ankaralı pazarcılardan bazıları yeni simgeye olumlu baktıklarını, bazıları ise beğenmeyerek yazmadıklarını dile getirdi.
Zihinde kalan bir tasarım
Simgeyi uygulayan esnaf Kenan Kesiciler yeni simgeyi beğendiğini söyledi. Kesiciler, tartışmaların gereksiz olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Tezgahımızdaki ürünlerin etiketlerine yeni simgeyi yazdık. Gayet güzel paranın değerli olduğunu gösteriyor. Bence iyi oldu. Yeni simgeyle değişiklik olması hareketlilik getirir diye düşünüyorum.”
Etiketlere simgeyi yazan Tahir Çevik de, “Türkiye’nin imajını daha iyi yansıtacaktır. İnsanların zihninde kolayca kalan bir tasarım olmuş. Yazması da gayet kolay ve basit” dedi.
Batı özentisi olmuş
Simgeyi beğenmediğini söyleyen Berhudan Hakbilen, yeni simgeyi etiketlere yazmadıklarını kaydetti. Simge ile ilgili tartışmalara dikkat çeken Hakbilen, “Ters çevrildiğinde Ermanistan’ın simgesine benzemesi gerçekten bana dokundu. Bize özgü olsa daha iyi olurdu. Sanki dolar ile euro’nun karışımı bir şey olmuş. Batı özentisi olmuş, diğer arkadaşlarımı bilmem ama ben yazmıyorum. Zaten pazarda da yeni yeni yazılıyor. Ancak ben beğenmediğim için yazmadım. Yasal zorunluluğu olursa mecburen yazacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!