Türk kahvesi HIZLANIYOR

Güncelleme Tarihi:

Türk kahvesi HIZLANIYOR
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 00:00

Türk kültürünün vazgeçilmezi arasında yer alan ve acısının, “40 yıl hatırı” olduğu söylenen Türk Kahvesi satışlarında bayram öncesi artış yaşanırken, Provador (kahve gurmesi) Barış Helvacıoğlu, iyi kahvenin sırlarını anlattı.

Haberin Devamı

Tek başına yoğun bir tadı olan ve yanında hiçbir şeye ihtiyaç duyulmayan bir kahvenin iyi kahve olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, şunları söyledi:

ŞEKER İHTİYACI HİSSETTİRMEZ

“İyi kahve en yalın anlatımıyla şeker ihtiyacı hissettirmeyendir. Bu bütün kahve türleri için de geçerlidir. Türk Kahvesi’nde şeker, filtre kahve ve espressoda ise süt ihtiyacı hissetmemelisiniz. Aradığınız her şey kahvenin kendi lezzetinde var olmalıdır. Kahveden herhangi bir fermente tat almamalısınız. Bu da kahvenin yetiştiği coğrafya ve iklimle bağlantılıdır.”

YUMUŞAK HALE GETİRMELİYİZ

Değer verilen misafire her zaman Türk Kahvesi ikram edilir. Kırk yıllık hatırı olan acı kahveyi nasıl daha yumuşak hale getirebiliriz ki yeni jenerasyonun da Türk Kahvesi’ne olan ilgisini arttıralım? 25 farklı Brezilya Kahvesi’yle çalışmalar yaptık, bu çalışmalar sonunda 8 çeşit Türk Kahvesi çıkarmaya karar verdik. Buradaki en büyük handikaplardan biri ise yurt dışındaki insanların zamandan tasarruf etmek istemesiydi.

Haberin Devamı

ZAMAN PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

Yerli beyaz eşya firmaları tarafından üretilen telve makinesi sayesinde zaman problemi çözülmüş oldu. Bu makineler Türk Kahvesi’ni hızlı bir şekilde içime hazır hale getirebiliyor. Sonuç olarak, kahveyi dünyaya tanıtan bir millet olarak kendi kültürümüzün bir parçası olan Türk Kahvesi’ni dünyaya rahatlıkla içirebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!