Türk Kadınlar Konseyi'ne Gölbaşı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk Kadınlar Konseyine Gölbaşı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:24

Türk Kadınlar Konseyi'ne Gölbaşı tanıtıldı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği üyelerine, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin kültürel ve yöresel tanıtımı yapıldı.

Türk kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Nebiye Işın Ata, Gölbaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Foto Muhabiri ve DHA Gölbaşı Muhabiri Mehmet Demir ve Gölbaşı Eski Esnaf Odası Başkanı ve yazar Hulusi Gürpınar tarafından, 20 kişiden oluşan dernek üyelerine, Gölbaşı ilçesinin kültürel ve yöresel tanıtımı yapıldı. Tanıtım gezisinde Velihimmetli mahallesinde yöresel gözlemenin nasıl yapıldığı, çömlek ustaları 3 kardeşin atölyelerinde çömlek yapımı, Halaçlı'da bulunan Mehmet Ağa Konağı, Tulumtaş Mahallesi'nde Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı Seğmenler Derneği Başkanı Uğur Okman tarafından Etli Ankara Pilavı yemeği, Mogan Bıçak Ustası Turhan Ustada Bıçak tanıtımı ve Mogan Gölü'nde tekne gezisi ile tanıtım yapıldı.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Nebiye Işın Ata yaptığı açıklamada, "Böyle bir gezi sayesinde Gölbaşı'nın kültürel ve yöresel tüm ürünlerini tanımış olduk. Gölbaşı Ankara'nın en güzel ilçelerinden bir yer. Tüm herkesi Gölbaşı'nı tanımalarını mutlaka rica ediyorum. Bu gezinin düzenlenmesinde Gölbaşı Belediyesi ile başkanı Fatih Duruay'a teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!