Türk - Ingiliz Kültür Derneği 60 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Türk - Ingiliz Kültür Derneği 60 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 00:00

Türk-İngiliz Kültür Derneği (TBA)’nın 60’ıncı kuruluş yılı İngiltere Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. İngiliz Büyükelçi David Reddaway’in ev sahipliğinde gerçekleşen davet, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

TÜRK-İngiliz Kültür Derneği (TBA)’nın 60’ıncı kuruluş yılı İngiltere Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.
Davete İngiliz Büyükelçi David Reddaway ve Türk-İngiliz Kültür Derneği Genel Müdürü Neşe Coşkunsu ev sahipliği yaptı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan resepsiyona derneğin üst düzey yetkilileri, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı.
Dostluğa vurgu
Davet Büyükelçi Reddaway’in yaptığı konuşmayla başladı. Derneğin hizmetlerine değinen İngiliz Büyükelçi, Türk ve İngiliz dostluğuna vurgu yaptı. Konuşmanın ardından Büyükelçi Reddaway kadeh kaldırarak tüm konuklara sağlık ve barış diledi.
Türk-İngiliz dostluğu
Daha sonra Büyükelçilik mutfağında hazırlanan leziz yiyeceklerin ve açık büfe içecek ikramı yapıldı. Türk-İngiliz Kültür Derneği Başkanı Cafer Oksay da, derneğin iki ülke arasındaki mevcut kültür ilişkilerini geliştirmek ve kuvvetlendirmek amacında olduğunu ifade etti.
Genel Müdür Neşe Coşkunsu ise kapsamlı ve çok amaçlı bir dil eğitim ve kültür merkezi olarak İngilizce öğretimine, kültür varlıklarına, doğa ve çevreye saygılı ve duyarlı olmak temel ilkesiyle 1951 yılından bu yana aralıksız faaliyette bulunduklarını belirtti.

İşadamı İngilizce konuştu

Haberin Devamı

Geceye katılan davetliler arasında Yakuboğlu Tekstil ve Deri Sanayi sahibi Vedat Yakuboğlu da bulunuyordu. Ünlü işadamı, şimdiye kadar İngilizce konuşamamanın sıkıntısını ve utancını yaşadığını belirterek, dört ay önce Türk-İngiliz Kültür Derneği’ne başladığını söyledi. Yakuboğlu, artık kendisini ifade edebilecek kadar İngilizce konuştuğunu anlattı ve kısa bir İngilizce konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!