Türk-Amerikan dostluğuyla okudular

Güncelleme Tarihi:

Türk-Amerikan dostluğuyla okudular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Türk-Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği’nin desteğiyle öğrenimlerini tamamlayan yedi kız öğrenci, diplomalarını aldı. Öğrencilerin diploma sevincine ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve eşi Margo Squire de ortak oldu.

TÜRK-Amirekan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, bursla okuttuğu yedi kız öğrencinin mezuniyet sevincine ortak oldu. Amerikan Elçiği Rezidansı’nda yapılan mezuniyet kutlamasına Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Ross Wilson ve eşi Margo Squire de ev sahipliği yaptı.

Dernek Başkanı Betül Aykan, derneğin kurlduğu 1950 yılından beri çok sayıda kız öğrencinin dernek tarafından okutulduğunu belirterek, "Üniversite dekanlıklarından okumak için yeterli imkanı olmayan kız öğrencilerin başvurularını kabul ediyoruz. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan ve çalışkan kızlarımıza hem ders aletleriyle hem de burslarla destek oluyoruz. Derneğimizde bu öğrenciler ikinci bir aile ortamıyla tanışıyor ve onlardan manevi desteğimizi de esirgemiyoruz" dedi. Derneğin desteğiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduktan sonra Doçent Doktor olan Nesligül Yıldırım, "Ankara’ya 1994 yılında geldiğimde burada kimsem yoktu. Bir tesadüf eseri dernekle karşılaştım. Maddi ve manevi desteklerini okul hayatım boyunca verdiler. Bu dernekte gördüklerim bana bir yaşam felsefesi ve vizyon kazandırdı. Onların bana verdikleri bu vizyonu ben de taşımaktan gurur duyuyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!