Turizmde tanıtım atağı Esenboğa’dan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmde tanıtım atağı Esenboğa’dan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 00:00

DÖSİM tarafından hazırlanan projeyle müzelerin, bulundukları kentin havalimanlarında tanıtımı yapılacak. Pilot il olarak Ankara’nın seçildiği proje kapsamında Esenboğa havalimanındaki panolara, kentteki müzelerin fotoğrafları asılacak, vatandaşlara el ilanları dağıtılacak.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ve Bilkent Kültür Girişimi ortaklığında hazırlanan projeyle müzeler ve ören yerleri bulundukları kentin havaalimanında tanıtılacak.
Pilot il olarak Ankara’nın seçildiği proje kapsamında, Esenboğa Havalimanı’ndaki panolara aralarında Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi’nin de bulunduğu müzelerin fotoğrafları asılacak, vatandaşlara el ilanları dağıtılacak.
Başlamak üzere
DÖSİM Müdürü Tolga Tuyluoğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda başlayacak projenin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tanıtımlar, bir haftaya kadar başlayacak” dedi.
Havalimanlarında uygun olan varış noktalarında müzeleri tanıtmak üzere Havalimanı İşleticileri ile Ulaştırma Bakanlığı Devlet Havameydanları ve Limanları Genel Müdürlüğüne müracaat ettiklerini kaydeden Tuyluoğlu, Bilkent Kültür Girişiminin de tanıtım görselleri hazırlayarak uygulamaları yapacağını bildirdi.
Bazı insanların gittikleri illerdeki müzelerden ve ören yerlerinden haberdar olmadığını dile getiren Tuyluoğlu, “Müzelerimizi tanıtmak istiyoruz. Örneğin Ankara’nın müzelerinin ziyaretçi sayısı düşük. Ankaralıların ilgisi de yeterli değil. Biz hiç olmazsa havalimanında Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne, Resim Heykel’e, Cumhuriyet Müzesi’ne insanları davet edelim, müzelerimizi hatırlatalım istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!