Turizm paraşütle uçacak

Güncelleme Tarihi:

Turizm paraşütle uçacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:10

Ayaş’ın turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan belediye, yamaç paraşütü ve hava sporlarında harekete geçti.

Haberin Devamı

Ayaş Belediyesi, yamaç paraşütü ve hava sporlarına ağırlılık vererek, ilçe turizmini canlandırmayı hedefliyor. Yamaç paraşütü ve hava sporları kulübü başkan ve üyelerini ilçede misafir eden Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, eğitim ve uçuş açısında dünyanın en iyi pistlerinden birinin Ayaş Kumludoruk Tepesi olduğunu söyledi. yamaç paraşütü sporunun Ayaş ve Ankara’da gelişimi için neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda dernek başkanlarının ortak görüşü şöyle oldu:
“Hem eğitim, hem de uçmak için dünyanın en iyi pistlerden birisi Ayaş Kumludoruk Tepesi’dir. Bu, Ayaş için bir nimettir. Kumludoruk Tepesi’ni iyi değerlendirip, burada dünyanın konuşacağı çok güzel Hava Sporu organizasyonları yapılabilir.”
Konak önünde hatıra fotoğraf çektiren dernek başkanları uçmak için Kumludoruk tepesine gittiler. Ayaş’taki buluşmaya; Ankara Sportif Havacılık, Başkent Sportif Havacılık, Anka Havacılık, Uçuş Kulübü, Ankara Yamaç Paraşütçüler Spor Kulübü, Hacettepe Havacılık ve İrtifa Hava Sporları Kulüpleri ve dernek başkanları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!