Turan Güneş’te ‘çit’li önlem

Güncelleme Tarihi:

Turan Güneş’te ‘çit’li önlem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2022 15:41

Turan Güneş Bulvarı’nda bir haftada iki ölümlü kazanın yaşanmasının ardından ABB ‘panel çit’ ile önlem aldı.

Haberin Devamı

Geçen hafta karşıya geçerken hayatını kaybeden Tuğçe Cırık’ın (15) kaza geçirdiği noktadaki refüje tel örgü çekildi. ABB yetkilileri Hürriyet Ankara’ya, “Turan Güneş Bulvarı ile Ukrayna Caddesi’nin kesiştiği noktadan başlayıp yine Turan Güneş Bulvarı ve Konrad Adenauer Caddesi’nin kesişimine kadar ölçüsü yaklaşık 820 metre olan güzergâhta panel çit montaj çalışması yapılmaktadır. Çalışmalarda yaklaşık 400 metrelik kısım bitirilmiş durumda ve çalışmalar devam ediyor” bilgisini verdi. Ayrıca bulvarın Hilal Mahallesi tarafında kalan ve Cırık’ın kaza geçirdiği noktada bulunan otobüs durağı da yaya geçidine yaklaştırıldı.

Turan Güneş’te ‘çit’li önlem

Haberin Devamı

Turan Güneş’te ‘çit’li önlem

YA YAKLAŞTIRILSIN YA GEÇİT YAPILSIN

İlkbahar Mahallesi Muhtarı Ali Tatlı, “Karşıya geçişlerin kontrollü bir şekilde sağlanması için tel örgüler çekildi. Ancak İlkbahar Mahallesi tarafında bulunan yaya geçidi, otobüs durağının yaklaşık 50 metre gerisinde. Otobüsten inen bir vatandaş, karşıya geçmek için 50 metre geriye yürümek istemiyor. Normalde yaya geçitleri otobüs duraklarının yakınında, karşılıklı şekilde olur. Bu nedenle bulvarın İlkbahar Mahallesi tarafında kalan kısmında da otobüs durağının, yaya geçidine yaklaştırılması veya durağın yakınına bir yaya geçidi yapılması gerekiyor. Trafik ışıkları ve yaya geçişleri için ‘bas geç’ düğmeleri mevcut ancak araçlar maalesef çok hızlı. Sürücülerin hızına da bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Turan Güneş’te ‘çit’li önlem

Son kazanın yaşandığı noktanın İlkbahar Mahallesi tarafında kalan kısımdaki yaya geçidi, otobüs durağının yaklaşık 50 metre gerisinde.

Turan Güneş’te ‘çit’li önlem

Haberin Devamı

10 ARALIK 2022

BÖLGE SAKİNLERİ AŞIRI
HIZDAN ŞİKÂYETÇİYDİ

Hürriyet Ankara, Turan Güneş Bulvarı’nda iki ayrı noktada yaşanan kazalar sonrası olay yerine gitmiş, bölge sakinlerinin araçların hızından şikâyetçi olduğunu ve önlem alınması talebini ‘HIZLI VE TEHLİKE’ manşetiyle gündeme getirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!