Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 16:50

Turan Güneş Bulvarı’nda iki ayrı noktada son bir hafta içerisinde iki kişi, araç çarpması sonucu hayatını kaybedince gözler buraya çevrildi. Vatandaşların ortak görüşü; araçların aşırı hızlı olması.

Haberin Devamı

Çankaya Turan Güneş Bulvarı’nda, önceki akşam yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın çarptığı 15 yaşındaki Tuğçe Cırık hayatını kaybetti. Yolun karşısına geçmeye çalışan Cırık’a Ö.F.Ş. yönetimindeki 06 BU 1749 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulup yola düşen Cırık, aynı güzergâhta seyir halinde olan S.A.Ç.’nin kullandığı 07 ARV 777 plakalı otomobilin altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Cırık, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Cırık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı bulvarda pazar günü de ünlü manken Özge Ulusoy’un babası Haydar Ulusoy (73) yaşamını yitirmişti.

AŞIRI HIZLI OLDUKLARI GÖRÜLÜYOR

Haberin Devamı

Bir hafta içerisinde iki kişinin araç çarpması sonucu hayatını kaybetmesi gözleri bu bulvara çevirdi. Hürriyet Ankara Turan Güneş Bulvarı’na giderek kazaların nedenini araştırdı. Haydar Ulusoy’un hayatını kaybettiği Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Lojmanları’nın önündeki bölgede yaya geçidi, trafik ışığı ve üst geçit bulunurken araçların alt geçitten çok hızlı çıktıkları dikkat çekiyor. Bölge sakinleri de araçların aşırı hızlı olduklarını vurguluyor. Sürücülerin ‘yaya geçidi’ levhasına rağmen hızını düşürmemesi ve yolun kavisli olması da kazalara davetiye çıkarıyor. MSB Lojmanları’nın önünde bulunan yaya üst geçidinin eski olması ve asansörün bulunmaması da buranın kullanılmamasına neden oluyor.

ASANSÖR İSTENDİ ÖZEL MÜLKE TAKILDI

Yukarı Dikmen Mahallesi Muhtarı Murat Nazlıcan Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada mahallelinin MSB Lojmanları önünde yer alan üst geçit için asansör talebi olduğunu söyleyerek, “Üst geçide asansör yapılması yönündeki talebi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilettim. Belediye de üst geçidin eski olduğunu ve üst geçidin ayaklarından birinin özel mülk olan Sedir Sitesi’nde yer aldığını belirterek ‘asansör yapımının uygun olmadığını’ ifade etti” dedi.

Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi

Haberin Devamı


SON KAZANIN OLDUĞU NOKTAYA ‘YAYA ÜST GEÇİDİ’ TALEBİ

Turan Güneş Bulvarı’nda önceki gün Tuğçe Cırık’ın hayatını kaybettiği nokta için ise vatandaşlar yaya geçiti yerine yaya üst geçidi yapılmasını istediklerini belirtti. Kazada hayatını kaybeden Tuğçe Cırık’ın eğitim gördüğü Adem Soydemir Anadolu Lisesi’nden yakın arkadaşı Umut Kaan Serttürk, “Böyle üzücü olayların yaşanmaması için buraya bir üst geçit yapılmasını istiyoruz” dedi. Bulvar üzerinde esnaf olan Bülent Aksoy ise “Yoldan arabalar çok hızlı şekilde geçiyorlar. Burada otobüs ve minibüsler için durak bulunuyor, aynı şekilde yolun karşı tarafında da bir durak bulunuyor. Öyle olunca karşıdan karşıya geçişlerde bir yoğunluk oluyor. Gerek burada çalışan esnaflar olsun gerek bölgede yaşayan vatandaşlar olsun karşıdan karşıya geçmek için sürekli bu noktayı kullanıyor. Araçlar da çok hızlı geçiyorlar, bunun getirdiği bir tehlike oluşuyor burada. Bu korkuyu neredeyse her gün yaşıyoruz. Maalesef bir kızımızı da kaybettik. Buraya bir üst geçit yapılması lazım” dedi. İHA

Haberin Devamı

Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi

Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi


MSB Lojmanları önündeki yaya üst geçidi, eski ve asansörsüz olması nedeniyle kullanılmazken vatandaşlar, üst geçidin yakınında yer alan yaya geçidini kullanıyor.

Turan Güneş’te aşırı hız tehlikesi


Yaya geçidi uyarı levhası olmasına rağmen bazı araçlar süratli bir şekilde Turan Güneş Bulvarı üzerinde ilerliyor.

BAKMADAN GEÇME!