Tünel sınıfa seyyar tahta

Güncelleme Tarihi:

Tünel sınıfa seyyar tahta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 14:29

Eski binaları yıkıldığı için, üç yılda iki farklı okul binasında eğitim gören Yenikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, hâlen yeni yapılan binalarına geçmeyi bekliyor. 6 okul türünün yer aldığı binada ikiye bölünen sınıflarda eğitime devam eden öğrencilerden bazıları, tüneli andıran çok dar sınıflarda eğitim görmeye çayışıyor.

Haberin Devamı

Sincan Yenikent’te şehir merkezinde bulunan Yenikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mevcut binası 2013 yılında yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Eğitim öğretime devam etmek için ilk olarak şehir merkezine uzak olan Bucuk İlkokul ve Ortaokul binasına taşınan lise, 2014 yılında ise Şehit Evren Ayyarkın İlkokulu ve Ortaokul binasına geçti. Geçici olarak kısıtlı imkânlarla eğitime devam eden lisenin Okul Aile Birliği Yönetimi, 3 yıldır yeni binanın tamamlanmasını beklediklerini belirterek ilgisizlikten yakındı. Kendi okullarına ait binaya geçerek eğitim öğretime devam etmek istediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ertem Çelimli, İlçe Milli Eğitim’den Cumhurbaşkanlığı’na kadar farklı kurumlara dilekçe verdiğini ancak yanıt alamadığını söyledi. Kendi çocuğu da dahil 550 öğrencinin ve öğretmenlerin büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Çelimli şöyle konuştu:

Haberin Devamı

6 OKUL BİR ARADA

“Bizim burada meslek lisesi olmasına rağmen atölyemiz, laboratuvarımız, beden yapacak spor salonlarımız yok. Velileri toplayabileceğimiz bir toplantı salonumuz yok. 550 mevcuda göre sınıfların da sayıları da fazla ortalama 50 civarında. Bir sınıf ikiye bölünmüş. Daracık tünel gibi sınıflar var. Eski yapılan okulumuzu geri istiyoruz tarafımıza iade edilmesini bekliyoruz. Şu anda Yenikent Lisesi, Yenikent Ticaret Meslek Lisesi, Yenikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Evren Ayyarkın İlkokulu, Ortaokulu ve Anaokulu olmak üzere aynı bina içerisinde 6 ayrı okul türü var. Değişik yaş gruplarından öğrencilerin bir binada bu şekilde eğitim görmeleri pedagojik açından uygun değil.”

İMKANLAR ÇOK KÖTÜ

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Kadriye Elisıkı ise şunları söyledi: “Okul binası merkeze çok uzak. Öğrencileri burada her türlü tehlike bekliyor. Servisle gidemeyen otobüse binip evine gitmeye çalışıyor. Otobüse binemeyen otostop çekerek gidiyor. Okul merkezdeydi. Okulumuzu yenisini yapacağız diye yıktılar. Bu yıl üçüncü senesi. Misafirlik olur da bu kadar uzun süre olmaz. 5 kilometre mesafesi var. Okul bizimdi zaten bunu yıkıp ta yeniden başkasına nasıl verilebilir ki? Şu anda bulunduğumuz okul da bu durumdan şikayetçi. Çocuklar küçük seyyar tahtalarda eğitim alıyorlar. Benim çocuğumun görme kusuru var. Tahta küçük göremiyor. Arkada oturanlar göremiyor. Bu yüzden dersleri kötüye döndü. Okuldaki imkanlar gerçekten şu anda çok kötü. Biz müfettiş talebinde bulunduk gelip görmesini istiyoruz. Yeni binamız bitmek üzere bir an önce yeni binaya geçmeyi bekliyoruz. Yetkililerin sesimizi duyup bu çocukların daha iyi bir eğitim almalarını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!