Tüketici bülteni

Güncelleme Tarihi:

Tüketici bülteni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 00:00

Devre mülk nedir, devre tatilden farklılıkları nelerdir?

Devre mülk, mülkiyet hakkına dayanan ve kullanımı belli sürelere bağlanan bir haktır. Tapu dairesinde düzenlenecek resmi senetle kurulur. Bu hakkı tesis taraflar, aralarındaki sözleşmeyi tapuya kayıt ettirebilirler. Devre tatilden farklı olarak, devre mülk hakkı taşınmaz mülkiyetine dayanması bakımından herkese karşı ileri sürülebilir. Devre mülk hakkının devri de resmi senetle olur. Bu hak ancak, konut niteliğinde olan, kat mülkiyeti veya kat irtifakına dayalı yapılar ile bağımsız yapı ve bölümlerde kurulabilir. Yönetim ve giderleri, ortaklar tarafından ve aralarından seçilecek yöneticiler eliyle yerine getirilir.

Paket tur nedir?

Paket tur; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her şeyin dahil olduğu fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren ve bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunlu olan, önceden düzenlenmiş yazılı sözleşmelerdir.

Paket Tur Sözleşmesi neleri kapsar ?

Paket Tur başlamadan önce, paket tur sözleşmesinin yazılı olarak yapılması ve bir örneğinin tüketiciye verilmesi zorunludur. Sözleşmede; tarafların isim ve açık adresleri, hareket ve dönüş tarihleri, saatleri, turun süresine ilişkin bilgiler yer almalıdır. Paket Tur sırasındaki konaklama yerleri, güzergahları, ulaşım araçlarına ilişkin bilgiler, yemek ve öğün sayısı ve ücretleri, rehberlik hizmeti bilgileri, Türk Lirası olarak vergiler dahil ücreti, ödeme şekli, faiz uygulanacak ise miktarı belirtilmelidir.

Paket Tur fiyatı değiştirilebilir mi ?

Sözleşmede öngörülen fiyat ve koşullar değiştirilemez. Ancak liman ve havaalanlarına iniş vergileri, harçları, döviz kurlarından kaynaklanan farklılıklar önceden duyurulan tur bedeline eklenebilir. Bu nedenlerle meydana gelen fiyat değişiklikleri, tüketiciye derhal bildirilir. Bu durumda tüketici, sözleşmeden cayabilir veya eşdeğer bir başka tur programını seçebilir. Tüketici sözleşmeden döndüğü takdirde, ödemiş olduğu miktar kendisine 10 gün içinde ödenmelidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!