TTB’den Bakan’a ’Temsil’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

TTB’den Bakan’a ’Temsil’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 00:00

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın "TTB, tüm hekimleri temsil etmiyor" sözlerinin ardından Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yapılan yazılı açıklamada, "TTB, Sağlıkta Dönüşüm Programı’na, ’Artık Yeter’ demiş ve ’Beyaz Eylemler’i başlatacağını açıklamıştır. Sağlık Bakanı’nın öfkesi bunadır" denildi.

TBB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, Anayasa’nın 135. maddesinde ifadesini bulan "kamu kurumu niteliğinde meslek birliği" olan TTB’nin 1953 yılında kurulduğu belirtildi. Türkiye’deki mevcut 103 bin hekimden 73 bin 500’nün TTB üyesi olduğu ifade edilen açıklamada, üyelerin büyük çoğunluğunu, kamuda ve kamuyla birlikte özelde çalışan hekimlerin oluşturduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığının son 4 yıllık uygulamalarına esas teşkil eden belgenin, Sağlıkta Dönüşüm Programı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

PROJE BAKAN AKDAĞ’IN DEĞİL

"Bakan Akdağ’ın kendi buluşuymuş gibi kamuoyuna sunmaya çalıştığı bu program aslında Dünya Bankası orijinli olup sağlık reformları adı altında başta eski sosyalist ülkeler olmak üzere birçok ülkede uygulanmaktadır. Bu programın temel amacının sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi olduğu Dünya Bankası’nın birçok belgesinde belirtilmektedir. ’Ticarethane’ haline dönüştürülmek istenen kamu sağlık kurumlarında alınıp satılacak olan insan sağlığıdır ve TTB’nin tüm hekimlerin adına itiraz ettiği nokta burasıdır. Akdağ’ın, hekimleri hedef alan bir dizi açıklamasının sonucu bugün sağlık kurumlarında görev yapan hekimler için maruz kalınan şiddet, mesleki riskler arasına girmiştir."

Açıklamada, hekimler ve tüm toplum kesimleri, 11 Mart Pazar günü Ankara Sıhhiye meydanına yapılacak "Sağlık Hakkı İçin-Beyaz Miting"e davet edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!