Trendler gidiyor kişisel beğeniler tasarımlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Trendler gidiyor kişisel beğeniler tasarımlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 00:00

Berfin İvegen Bultan, kişiye özel ve doğru tasarlanmış bir mekanın her zaman güncelliğini koruduğunu savundu.

2010 yılı “Trend” kelimesi yerini kişiselleşmeye bıraktı bile. Bireysel beğenilerle tasarlanan ürünler herhangi bir akım ya da moda takip edilmeksizin uygulanıyor. Yani trendler gidiyor, kişisel beğeniler ve tasarımlar geliyor. Kişiye özel ve doğru tasarlanmış bir mekanın her zaman güncelliğini koruduğunu savunan iç mimar Berfin İvegen Bultan, önümüzdeki dönemin her ne kadar trendsizlik üzerine kurgulanmış olsa da toplumda gelişen çevre bilincinin, hem tasarımcılar hem de üretici firmalar için çıkış noktası olacağını söyledi.

Yaşam alanlarına yansıyacak

Bultan, “Bir taraftan doğaya etkisi minimum düzeyde olan ürünler rağbet görürken diğer taraftan uzun ömürlü malzemeler kullanılarak tasarlanan ürünler yıllarca mekanlarda yerlerini koruyacak. Ekolojik tasarım bilinci, junk stilini gündeme taşıyacak. Önceki nesillerin kullanıp kaldırdığı, gerçekten değerli tasarımları, kendi beğenimize uygun bir şekilde kullanarak tarzımızı yaşam alanlarımıza yansıtacağız. Vintage ürünlerin gördüğü ilgi de ‘junk’ stilinin habercisi” dedi.

Oymalı sandıklar

BERFİN İvegen Bultan, “Şölin, kadife kumaş kullanılmış oymalı koltuk, deri büyük chesterfield kanepeler, oymalı sandıklar, tarihi evlerde kullanılan büyük kapılar ve daha birçokları geçmişten gelip günümüzde farklı işlevler, farklı anlamlar yüklendi. Ahşaplarda ham masif görünüşlü ve kütükten yapılmış mobilyalar da çok moda. Bu eşyaları tamamen kişisel beğenilerimizle seçip hangi fonksiyonda kullanacağımıza da kendimiz karar veririz. Geçtiğimiz yıllarda bu stilin canlanacağının belirtisi olan retro kullanımlar, iri desenli duvar kağıtları ? şal desenli kumaşlar da 2010 da ‘junk’ stili ile mekanlara anlam katacaklar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!