Trafolara baz kurulamayacak

Güncelleme Tarihi:

Trafolara baz kurulamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 14:47

Ankara’nın çeşitli yerlerinde elektrik dağıtım şirketlerine ücretsiz tahsis edilen trafo alanlarına baz istasyonlarının da kurulduğunu tespit eden Büyükşehir Belediye Meclisi, bu tür girişimleri engellemek için yeni bir karar aldı.

Haberin Devamı

Karara göre, trafo için belirlenen alanlarda alınacak kararlara ‘amacı dışında kullanılamaz’ ibaresi eklenecek.

AMACI DIŞINDA KULLANILAMAZ

Konuyu bu ayki Belediye Meclisi görüşmelerinde gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Haydar Demir, “Trafolar amacı dışında kullanılıyor. Bunların yanına dikilen direklere ve trafolara BEDAŞ ile iletişim şirketleri arasında yapılan sözleşmelerle baz istasyonları dikiliyor. Bizim ücretsiz tahsis ettiğimiz bu trafolar baz istasyonlarına kiralanarak gelir elde ediliyor. Trafolar konusunda aldığımız kararlara amacı dışında kullanılamaz ibaresinin eklenmesini teklif ediyorum” dedi. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez de tüm grupların ortak önergesiyle trafo ile ilgili gelen maddelere genel kural olarak ‘amacı dışında kullanılamaz’ ibaresinin ekleneceğini söyledi. Ölmez, bir ay sonra verilecek önergeyle bu durumun düzenleneceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Trafolara baz kurulamayacak

VAGONDA ZEMİNE REKLAM GELİYOR

Öte yandan Belediye Meclisi, Ankaray ve metrolardaki vagonların içinde bulunan ekran, pano ve yer (zemin) düzenlemelerinin reklam amacıyla kullanılmak üzere 10 yıl süreyle kiraya verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Alınan kararla artık metroların içindeki ekranlarla beraber zemine de reklam alınacak. Kararla ilgili CHP grubu, “Özel şirketler değil belediye kendi kiraya versin” önerisinde bulunurken, MHP grubu da 2886 Devlet İhale Kanunu ibaresinin yazının alt kısmına da eklenmesini istedi. Muhalefetin önerileri oy çokluğuyla kabul edilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!