Trafo patladı dört evde yangın çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Trafo patladı dört evde yangın çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:24

Şentepe’de önceki akşam patlayan bir trafo dört evde yangın çıkmasına neden olurken, birçok mahallede de elektrikler kesildi. Vatandaşlar, teleferik hattında çalışan işçilerin BEDAŞ’dan habersizce trafodan kaçak elektrik çekmeye çalıştığını öne sürdü. İddiaları yalanlayan Gökçek, “Hemen yaygara çıkarıyorlar, teleferikle hiçbir ilgisi yok” dedi.

Haberin Devamı

Yunus Emre Mahallesi’nde önceki akşam bir elektrik trafosunda aniden patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından dört evde yangın çıkarken, çevre mahallelerde konutlar elektriksiz kaldı.
Görgü tanıkları, üçüncü patlamanın çok şiddetli olduğunu belirterek, “Üçüncü patlama ile trafo çevresindeki işçilerin kaçtığını gördük” dedi. Vatandaşlar, teleferik hattında çalışan işçilerin, teleferiğe trafodan kaçak elektrik çekmeye çalıştıklarını öne sürerek, patlamaların bundan kaynaklandığını iddia etti. Elektrik kesintisini gidermek üzere olay yerine gelen BEDAŞ ekipleri, vatandaşların ‘kaçak elektrik’ iddiası üzerine çalışmalarına başlayamadı. Bunun üzerine bölgeye Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Patlamanın teleferik projesi ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iddialarla ilgili şunları söyledi: “Teleferikle hiçbir ilgisi yok. Bir evin alt katında mutfağında yangın çıkmış. Hemen yaygara çıkartıldı. Teleferik dolayısıyla trafonun patladığını ve evlerde yangın çıktığı söylenmiş. Oysa bizim teleferik şu anda jeneratörle çalışıyor. Daha elektrik sistemine bağlanmadı. Daha bağlatmak için uğraşıyorlar. İftiranın daniskası. Bu kadar olur” açıklamasında bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada ise “Emniyet yetkililerinin yaptığı araştırmada patlamanın EnerjiSA‘nın kablolarının kesilmesi sonucunda meydana gelen kısa devre sonucu meydana geldiği öğrenilmiştir.”

Haberin Devamı

BEDAŞ: CİHAZ HASARLARI TARAFIMIZCA SAĞLANACAK

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ise olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Yenimahalle ilçesi, Tüzün Mahallesi, Özen Sokak adresinde 3. şahıslar tarafından bilgimiz dışında yapılan kazı çalışması esnasında şebekemize ait kablolar hasar görmüştür. Bunun sonucunda ise bölgeye enerji sağlayan trafomuzda bir patlama yaşanmıştır. Kazı çalışmasını yapan kişi veya kurum ile ilgili bu aşamada net bir bilgi bulunmamakla birlikte, adli makamlar tarafından konuyla ilgili bir soruşturma yürütülmektedir. Yürütülen soruşturma, tarafımızca da yakından takip edilmekte olup, bu sürecin ardından olayın asıl sorumlusu netleşecektir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, şebekemizde yüksek tahribat yaratan bu durum sonrasında, arıza onarım ekiplerimiz olaya hızla müdahale ederek kullanılmaz durumda olan şebeke ekipmanlarını yenilemiş ve bölgeye saat 02.00 itibariyle enerji verilmiştir. Bu olaya bağlı olarak yaşanan cihaz hasarlarının tazmini sigorta kapsamında tarafımızca sağlanacaktır. Sigorta sistemi süreçleri gereği, öncelikle yapılması gereken ekspertiz tespiti çalışması yapılmaktadır. Hasar tespiti sonrası tazmin süreci başlayacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!