Trafik Vakfı’ndan kent üniversitesine

Güncelleme Tarihi:

Trafik Vakfı’ndan kent üniversitesine
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

TÜRKİYE Trafik Kazaları Yardım Vakfı tarafından kurulan Ufuk Üniversitesi, Başkentin en genç ikinci üniversitesi. 2002’de öğretime başlayan üniversite, öğrencilerine, alanlara yönelik mesleki ek yabancı dil programı uyguluyor. Paralı olan üniversitenin, 2008-2009 ücreti Öğrenim ücreti hazırlık programı ve 4 yıllık fakülteler KDV Dahil 9500 USD, Tıp Fakültesi KDV Dahil 12000 USD, Hemşirelik Yüksekokulu KDV Dahil 5000 USD, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Fizik Tedavi, Anestezi, Tıbbi Laboratuar, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Programları) 3500 USD olarak belirlendi.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ

Hastane her türlü tıbbi sorunların, hastalıkların tanı, tıbbi ve cerrahi tedavisine yönelik tıp bilgisini, değerlendirme ve uygulama becerisini ve araştırıcı mantığını çağdaş teknolojilerden faydalanarak Tıp Fakültesi öğrencilerine ve halkımıza sunmaktadır.

Hasta odalarının dekorasyon ve medikal altyapısı çağın tüm yeniliklerini sunmaktadır. Gerektiği zaman ara yoğun bakım hizmeti ve acil girişimlerin yapılabileceği odalarımızda; medikal gaz sistemi ve yoğun bakım hizmeti verebilecek donanıma sahiptir.

Odalar

Hasta odaları, hastalarımızın rahatı ve güvenliği göz önüne alınarak planlanmıştır. Gerektiği zaman, ara yoğun bakım hizmeti ve acil her türlü müdahalenin yapılabileceği alt yapıya sahip odalarımızda; hasta başındaki duvar panelinde hastaya gerekebilecek medikal gaz donanımı, tansiyon aleti, kesintisiz güç kaynaklarına bağlı olan prizler bulunmaktadır.

Hastalarımız özel donanımlı, bilgisayarlı, otomatik kontrollü özel hasta odaları ve yatakları sayesinde, kontrol panelinden tüm gereksinimlerini kolaylıkla karşılayabilmektedirler. Birinci sınıf ve VIP odalarda, hem hasta hem de refakatçisi için her türlü gereksinimi karşılayacak şekilde düzenlemeler bulunmaktadır. TV, minibar, refakatçilerin kalabileceği konforlu koltuk ve çekyatlar ile mini mutfak yer almaktadır. Merkezi klima - havalandırma sisteminde bakteri filtrelerinden geçen taze hava girişleri her oda için özel olarak planlanmıştır. Odalarda şehirlerarası ve milletlerarası telefon ile internet bağlantısı mümkün olmaktadır. Ayrıca doğum salonu ve bebekler için özel yerler hizmete sunulmuştur.

Görünofesyonel hemşirelik bakım standartlarının uygulanmasını sağlayarak hasta memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak ve kendimizi sürekli yenileyerek geliştirmek ilk hastanenin ilk hedefleri arasında yer alıyor. ans Görüntüleme (MR), Bilgisayarlı Tomografi (BT), Ultrasongrafi (US) başta olmak üzere tanı amaçlı ileri teknoloji görüntüleme cihazlarına sahiptir.

BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ

Kuruluş Yılı : 1999

Rektör : Prof. Dr. Coşkun İKİZLER

Telefon : 0(312) 204 40 00 (120 Hat)

Faks : 0(312) 287 23 90

İnternet Adresi : www.ufuk.edu.tr

Adres : Mevlana Bulvarı (Konya Yolu)

No: 86-88 Balgat ANKARA

Öğrenim Dili : İngilizce ağırlıklı Türkçe

Fakülte Sayısı : 5 (Hukuk Fakültesi, İktisadi

ve idari Bilimler Fakültesi, Fen- Edebiyat

Fakültesi, Eğitim Fakültesi)

Yüksekokul: 4 (Hemşirelik Yüksekokulu,

Yabancı Diller Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve

Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek

Yüksekokulu)

Hastane : 2

Araştırma Uygulama Merkezi : 2

Toplam Lisans Öğrenci Sayısı : 1065

Akademik Personel Sayısı: 212

Bu yıl Alınacak öğrenci Sayısı: 382

İngilizce şart

Ufuk Üniversitesi’nde her öğrencinin kendi alanındaki çalışmaları çağdaş düzeyde izleyebilmesini sağlamak ve her türlü yayını, çalışmayı ve internet ağından yararlanabilmesi için İngilizce dilini öğrenmesi öngörülmüştür. Bir yıllık hazırlık sınıfından sonra kendi seçtiği dalda (Tıp, Hukuk vb.) daha iyi yetişebilmesi için mesleki ek yabancı dil programları uygulanmaktadır.

Zengin kütüphane kurma temel ilkesi yanında her öğrencinin bilgisayar öğrenme olanakları sağlanarak ve internet gibi diğer yardımcı kaynaklardan yararlanılmaktadır.

Burs imkanları

Öğrencilerin yüzde 20 si ÖSYM burslusu olarak eğitim görüyor. Her fakülte veya öğretim birimi içinde en az yüzde 15 kadar burslu (bugün burslu öğrenci oranı yüzde 22’ye ulaşmıştır) öğrencinin yıllık kayıt ücreti olan kısım alınmamaktadır. Bu burs karşılığı, Üniversiteye verilen Doç. Dr. Ufuk Ege Fonundan ve üniversitenin kendi olanaklarından sağlanmaktadır. Ufuk Üniversitesi yurt dışındaki bazı önemli üniversitelerle işbirliği hizmetlerine yönelik programlar yapmaktadır.

ÖĞRENCİ HİZMETLERİ

Barınma: Kendi yurdu yok. Öğrencilere, kiralık barınma yerleri ve yurt bulma konusunda yardım ediliyor.

Beslenme: Kampüs içinde biri hastane için servis yapan diğeri öğrenciler için hizmete açılan kantin ve kafeterya bulunuyor.

Ulaşım: Belediyenin toplu taşım hizmetlerinden yararlanılıyor.

İhtiyaçları karşılamak için kuruldu

Üniversitenin Kurucu Vakfı olan Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı 1972 yılında kurulmuştur. Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde Vakfın Amacı bölümünde belirtilen "Trafik, iş, spor ve diğer kazaların, afet ve felaketlerin önlenmesi ve bunların sonucu meydana gelen yaralanma ve hastalıklar için acil, tıbbi ve sosyal yardımın, rehabilitasyon hizmetleri yapılması ve bu konularda işbirliği yapmak üzere Yüksek Öğretim kurumları dahil okullar açarak ihtiyaç duyulan her türlü elemanın yetiştirilmesi, lüzumlu araç ve gereçlerin sağlanması, bunlara ilişkin eğitim kurs ve seminerlerle diğer bilimsel faaliyetlerin yapılması için ilgili kuruluşlar ile işbirliği yapma" gibi nedenlerle kurulduğu için bu konularda eğitim, araştırma ve hizmet sunması öngörülmüştür. Ufuk Üniversitesi’nin açılmasındaki temel düşünce Vakıf Senedindeki ana çerçeve içinde özellikle toplumun öncelikli ilgilendiren kaza, felaket, bedensel ve ruhsal sorunlara karşı önleyici, koruyucu ve tedavi edici ilke ve yöntemleri saptamak, bu konularda halkımızı yönlendirecek sağlık, eğitim ve kamu hizmetlerinin bilincini, metodolojisini, diğer ülkeler, devlet kurumları ve bireyler arası ilişki ve davranışların yönlendirilmesi ve bu konularda yeterli ve yetkili elemanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!