Trafik güvenliği fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Trafik güvenliği fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyum ve Fuarı” açıldı.

Haberin Devamı

Polis Akademisinin Anıttepe Kampüsü’nde düzenlenen sempozyum ve fuarın  açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Hasan Canpolat,trafik kazalarının 2010 yılında 16,5 milyar lira kayba neden olduğunu bildirdi.  Taşıt sayılarının artmasına rağmen kazalarda ölümlerin azaldığına dikkati çeken  Canpolat, trafik kazalarından ölümlerin toplam ölümler içinde 3. sırada  bulunduğunu söyledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf  Avan da, dünyada her yıl bir milyon 250 bin insanın trafik kazalarında yaşamını  kaybettiğini ifade ederek, kurallara uymada gösterilecek başarının sorunun büyük  kısmını ortadan kaldıracağını söyledi.
Çok sayıda kurum temsilcisi ile emniyet yetkililerinin katıldığı  sempozyumda, konuşmalardan sonra halı saha futbol turnuvasında dereceye girenlere  de ödülleri verildi.
33  firmanın katıldığı 1040 metrekare alana kurulan fuarda, emniyet kemeri ve   alkollü araç kullanma testleri yapılıyor. Fuar bugün ve yarın ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!