Trafik akışı sise teslim

Güncelleme Tarihi:

Trafik akışı sise teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:16

Ankara’yı etkisi altına alan sisli hava sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yüksek kesimlerde ulaşımın sağlandığı ana arterlerde görüş mesafesi 5 metreye kadar düşüyor. Başkent’teki sisli havanın önümüzdeki 5 gün süreceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki hafta önce etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının eksi derecelerde seyrettiği Ankara’da olumsuz iklim koşullaruna sis de eklendi. Gece saatlerinde yoğunluğu artan sis tabakası, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kentin yüksek kesimlerinde ulaşımın sağlandığı ana arterlerde görüş mesafesi 5 metreye kadar düşüyor. Çankaya’da Kırkkonaklar, Oran, Ahlatlıbel bölgelerini kaplayan sis tabakası İncek kesiminde yoğunluğunu artırıyor. Keçiören ve Mamak ilçelerinin yüksek kesimleri de sisden nasibini alan bölgeler arasında yer alıyor. Alçak bölgelerde de etkili olan sis özellikle sürücülerin görüşünü engelleyerek trafik kazası riskini artırıyor.

SICAKLIK EKSİ DERECEDE

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan hava tahminlerine göre Başkent, gelecek haftanın sonuna dek sisli havanın etkisi altında kalacak. En düşük sıcaklık değerlerinin -5’e kadar ineceği belirtilen hava tahminlerine göre sis tabakası 26 Aralık Perşembe gününe dek Başkent’ten kalkmayacak. Düşük hava sıcaklığının neden olduğu gizli buzlanma ile birlikte sis tabakasının trafikte büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken yetkililer, Ankaralı sürücülerin direksiyon başında dikkatli olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

GİZLİ BUZLANMA UYARISI

“Ankara’da hakim olan yoğun sis trafik güvenliğinde büyük tehlike oluşturuyor. Sürücüler, direksiyon başında daha dikkatli olmak zorunda. Kimi yerlerde görüş mesafesi 5 metreye kadar düşüyor. Böyle bir ortamda hız limitlerini zorlamak intihar ile eşdeğer. Yolu çok iyi biliyor olabilirsiniz fakat önünüze aniden çıkacak bir araç, yaya ya da yaban hayvanı nedeniyle frene basmak için geç kalabilirsiniz. Ayrıca akşam saatlerinde Ankara’nın ana arterlerinde gizli buzlanma meydana geliyor. Kaygan yol ile sisli hava bir araya geldiğinde olası kazaların sonuçları çok acı olur. Sürücülerin, sis farlarını yakarak, makul hızlarda seyretmeleri gerekiyor. Araçlarında bu aksam bulunmayan sürücüler ise yoğun sis bulutu ile karşılaştıklarında dörtlü reflektörlerini yakarak görünürlüklerini artırabilirler.”

Haberin Devamı

Kırkonaklar’da ticari kaza

Trafik akışı sise teslim

Sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle Ankara’da çok sayıda araç trafik kazasına karıştı. Gazi Osman Paşa ve Kırkonaklar’ı birbirine bağlayan 270. Sokak üzerinde meydana gelen trafik kazasında 06 T 5780 plakalı taksi hasar gördü. Kaygan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki toprak yığınına çarpan araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ön lastiklerinin tamamen parçalanması üzerine yol üstünde cadde üstünde hareketsiz kalan araç, diğer sürücülerin de tehlike atlatmasına neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!