Trabzon yaylaları gençleri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzon yaylaları gençleri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 00:00

Enerjik, macera arayan, adrenalini seven gençlerin toplandığı Doğa Kampları bu yıl Trabzon Sultanmurat Yaylaları’nda gerçekleşecek. Ücretli kamplarda birçok etkinlik sunuluyor.

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın HEPiBİZ 18-24 Yaş Doğa Kampı, bu yıl Trabzon’un Sultanmurat Yaylaları’nda gerçekleşecek. İkizdere’de Rafting, Çalmağrası’nda Kaya tırmanışı ve inişi, Sultanmurat’ta oryantiring, paintball ve duvar tırmanışı gibi etkinlikleri devlet güvencesinde gerçekleştirecek gençler, teknolojiden uzakta, doğa ile içiçe unutulmaz günler geçirecekler.

Kampta neler var?

Gençler hergün paintball, trekking, duvar ve kaya tırmanışı, rafting gibi doğa sporlarını belirli programlar çerçevesinde gerçekleştirecek. Bunun yanısıra; Trabzon’un tüm tarihi ve doğal güzellikleri katılımcı gençlere gezdirilecek. Bu geziler içerisinde Çal Mağrası, Sümela Manastırı, Uzungöl, diğer tüm komşu yaylalar bulunuyor. Doğa ile içiçe yaşanacak ve doyum olmayacak 10 gün boyunca kampçı gençler kişisel gelişimleri için eşsiz bir dırsat bulmuş olacaklar.

Bulutların üstünde 10 gün

Yeşilin her renginin bulunduğu Doğa Kampı, 2 bin metre yükseklikte bulunuyor. Doğal yaylalarda gerçekleşen kampta, konaklama Kızılay’dan temin edilen çadırlarla sağlanıyor. Dostluğun ve birlikteliğin pekiştiği bu kampta, gençler farklı kültürlere kendini ifade etme şansı yakalıyor. Kampçı gençler kamp ortamının güzellikleri ve tüm sporsal faaliyetlerin dışında Türkiye’nin her yanından gelecek olan diğer akran gençlerle beraber arkadaşlıklar kurma şansı elde edecekler.

Bu sene 2 bin genç buluşacak

KAMP Programı içerisinde yer alan geziler kapsamında birçok farklı yere geziler yapılıyor. Bu geziler arasında Sümela Manastırı, Uzungöl, Atatürk Köşkü, Sultan Murat Yaylası ve Şehitliği, Çal Mağarası, Ayasofya Müzesi, Boztepe, İkizdere gibi yerler bulunuyor. Gezilerde ülkemizin güzelliklerini, Karadeniz Bölgesi’nin kendine has tarihi ve kültürel yerlerinin ziyaretiyle yaşayacak olan kampçı gençler değerlerinin farkına varacaklar. Bu yıl 19-28 Ağustos 2008 tarihinde gerçekleşecek olan Doğa Kampı için kontenjan tam 2 bin kişi. Kampa beklenen katılımın sağlanması durumunda, bu kampta yaklaşık 120 lider görev yapacak. Ayrıca bu yıl Doğa Kampı’na komşu ülkelerden de katılımlar olacak. Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelecek gençlerle renklenecek kamp, kültür mozaiklerine sahne olacak.

Tüm gençlere açık kamp

KAMPA katılmak isteyen gençler için Gençlik Spor İl Müdürlükleri’ne gidip form doldurmaları ve 120 YTL kamp ücret bedelini yatırmaları yeterli oluyor. Bu ücrette her türlü sosyal faaliyet, kamp içi ulaşım, konaklama ve yemek bulunuyor. Kamp, tatil yapmak isteyen, kamp yapmak isteyen, devletin sunduğu bu olanaktan faydalanmak isteyen tüm gençlere açık.

nasıl başvurulur

81 ilde ve bazı ilçelerde bulunan toplam 141 Gençlik Merkezi’yle, gençlere ücretsiz sosyal etkinlikler sunan bu merkezler hakkında detaylı bilgi almak için şu siteler ziyaret edilebilir: www.genclikhizmetleri.gov.tr, www.gsgp.org.tr, www.kamplar.genclikhizmetleri.gov.tr, www.hepibizalbum.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!