TOSYÖV ve Eksperin işbirliğinde girişimci KOBİ'lere deneyim hizmeti

Güncelleme Tarihi:

TOSYÖV ve Eksperin işbirliğinde girişimci KOBİlere deneyim hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 20:03

TOSYÖV ve Eksperin işbirliğinde girişimci KOBİ'lere deneyim hizmeti

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV), Eksperin ile yaptığı işbirliği sonucu yenilikçi bir çözüme imza attı. TOSYÖV, yaptığı bu anlaşmayla, bünyesindeki uzman ve danışmanlarının Eksperin’de yer alarak. KOBİ’ler ile girişimci ve kurumlara platform vasıtasıyla online danışmanlık hizmetleri verilmesi konusunda işbirliği gerçekleştirdi.

'Eksperin.com' adlı site, özellikle girişimci ve KOBİ’lerin, sektörde yaşadıkları surunları ile ilgili uzman kişilere sorular sorup, fikir alabilecekleri bir ortam oluşturdu. Site, bilgi, fikir, tavsiye ve deneyime ihtiyacı olan kişilerle, uzmanlıklarını profesyonel olarak gelire çevirmek isteyen kişileri özel yazılım sayesinde telefon yoluyla birebir görüştüren bir köprü görevi üstlendi. TOSYÖV ve Eksperin işbirliği sayesinde müşteriler, platforma gelip hangi kategoriden TOSYÖV uzmanıyla görüşmek istiyorsa, ona istek gönderip randevulaşıyor ve 15, 30 veya 60 dakikalık görüşme seçeneklerinden birini seçiyor.

Daha sonra platform tarafından her iki kişiye de sabit bir telefon numarası ve görüşme için özel şifre veriliyor. İki taraf da randevulaşılan saatte numarayı arayıp, şifreyi girerek görüşmelere başlanıyor. Buradaki en önemli detaylardan birinin ise, görüşme yapan kişilerin gizliliğinin sağlanması ve iletişim bilgilerine sahip olmaması. Bu sayede Anadolu’da yer alan bir KOBİ'nin, işiyle ilgili bir sorunu yüz yüze görüşme için girmesi gereken maliyetlere gerek kalmadan oturduğu yerden TOSYÖV uzmanına ulaşıp, sorununu çözebildiği belirtildi. 

TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, yaplan işbirliğine yönelik yaptığı açıklamada, “TOSYÖV olarak KOBİ’lerimizi faaliyetlerimizle bilgilendirerek desteklerimizi sürdürmekteyiz.  Bu bağlamda; Eksperin ile de yapılan işbirliği ile KOBİ’lerimizin uzman kişilerle yapacakları görüşmelerle konularında yaratıcı çözümler üretilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca “Eksperin, belirli kategorilerde uzman, danışman ve mentorlarla, bu kişilerden fikir, tavsiye, deneyim almak ve soru sormak isteyen girişimci, KOBİ ve işletme sahiplerini anında görüştüren bir online platform. TOSYÖV ile yapılacak işbirliğinde platformda yer alacak TOSYÖV uzman ve danışmanlarına Türkiye’nin her yerinden rahatça ulaşılması ve görüşülmesine olanak sağlanacak olup, ayrıca bu sistemde şirketler profesyonel olarak işleriyle ilgili sorunlarını kolay yoldan çözebilecekler” dedti.

İSTEDİĞİN SAATTE İHTİYACIN OLANA ULAŞ

'Eksperin com' kurucusu Ersin Mete Ertürk ise açıklamasında, 'İnsanlar bazen öyle bir noktaya geliyor ki. hızlı karar alması gereken durumlarda yaşadıkları tereddütü ve ne yapması gerektiğini bu yollardan daha önce geçmiş, aynı deneyimleri yaşayıp başarılı olmuş ya da başarısızlık yaşamış kişilere sorarak, onlardan fikir alma ihtiyacı duyuyor. İşte biz de Eksperin.com’da bunu kolay yoldan sağlıyoruz. Ulaşılamaz kişileri, benzersiz iş deneyimleri yaşamış, çeşitli kategorilerdeki uzmanları, ihtiyacı olan kişilerle teknolojik altyapımız sayesinde telefon yoluyla görüştürüyoruz. TOSYÖV ile başladığımız işbirliğinin temelini de bu düşünce oluşturuyor” dedi.

Türkiye’de girişimciliğin son yıllarda artan bir trendde ilerlediğini kaydeden Ertürk, "Bu noktada hem girişimcilerin, hem de KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duydukları şeylerden biri, yeni başlayacakları proje veya devam eden işleriyle ilgili soru sorup ,fikir alabilecekleri kişilere ulaşabilmek. TOSYÖV ile bu yeniliğe imza atmaktaki amacımız, özellikle KOBİ’lerin ve 1,5 milyon girişimcinin bu hizmetten yararlanarak, işlerini büyütmelerini sağlamak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!