‘Toprak Vatandır’ bin 500 çocuğa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

‘Toprak Vatandır’ bin 500 çocuğa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:07

ANFA Genel Müdürlüğü ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Toprak Vatandır’ projesi tüm hızıyla sürüyor. 1,5 aydır devam eden proje ile ANFA Genel Müdürlüğü bugüne kadar toplam 8 okulda bin 500’e yakın öğrenciye ulaştı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik ortaklaşa yürüttüğü ‘Toprak Vatandır’ projesi ile çocuklar toprağa dokunuyor, çiçek dikmeyi öğreniyor. Proje kapsamında ANFA’nın peyzaj mühendisleri tarafından bilgilendirilen çocuklar, serada çiçek dikiyor, toprağa dokunuyor. Uzman eğitmenler tarafından çiçek, toprak ve güneşin faydaları hakkında bilgilendirme yapılan projede, hafta içi her gün bir okuldan bir sınıf konuk ediliyor. Projede çiçek ve toprak hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra çocuklar uzman ekip kontrolünde çiçek dikiyor. Kendi elleriyle diktikleri çiçekleri daha sonra hediye olarak alan öğrencilere ayrıca bir katılımcı belgesi ve kalem-silgi seti armağan ediliyor.
ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan, proje sayesinde her katılımcı çocuğun kendi diktiği bir çiçeği olacağını belirterek, “Çocuklarımıza çiçeğin, bitkinin, güneşin, suyun, toprağın ne olduğunu anlatıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!