Toplu ulaşımda engelsiz iletişim

Güncelleme Tarihi:

Toplu ulaşımda engelsiz iletişim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 01:06

EGO Genel Müdürlüğü’nün Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle ‘İşaret Dili Öğreniyorum Projesi’nde toplu taşıma araçlarını kullanan sürücüler ile güvenlik personeline verdiği işaret dili eğitimi devam ediyor.

Haberin Devamı

EGO Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan 2 bin 532, Özel Halk Otobüsleri’nde (ÖHO) 200, Özel Toplu Taşıma Araçları’nda (ÖTA) 400 ulaşım personeli ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’nda çalışan 786 personel başta olmak üzere toplamda 3 bin 918 şoför ve güvenlik personeline verilecek olan işaret dili eğitimi temmuz ayı sonunda bitecek. Uzman eğitmenler eşliğinde zoom üzerinden gerçekleştirilen eğitimler sonunda hazırlanan materyal ve afişler metro istasyonları ve toplu taşıma araçlarına asılacak. Vatandaşların da öğrenebilmesi amacıyla eğitici videolar ise toplu taşıma araçlarının ekranlarında yayınlanacak.

EKSİKLİK ORTADAN KALKACAK

Ankara’da toplu taşıma araçlarını kullanan sürücüler ile raylı sistemlerde görevli personelin işaret dili eğitimi almasının iletişim eksikliğini ortadan kaldıracağını belirten işitme engelli vatandaşlardan Evren Barışık, “İşaret dilini öğrendikleri için çok memnun oldum” dedi. EGO otobüs şoförü Murat Eminoğlu ise “İşaret dili eğitimi verilmeden önce işitme engelli vatandaşlarla karşılaşınca büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Eğitimleri almaya başladıktan sonra kolayca iletişim kurabiliyoruz. Herkesin bu eğitimi alması ve işaret dilini öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!