TOKİ önünde açlık grevi devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

TOKİ önünde açlık grevi devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

TOKİ’ye bağlı inşaatta çalışan ve dört aydır paralarını alamayan işçiler, benzin döküp yakmaya kadar varan olaylı eylemin ardından başlattıkları açlık grevini sürdürüyorlar.

İşçilerin sorunlarının çözülmesi için araya giren CHP’li Meral ise umutsuz konuştu: "Anlaşmazlık çözülmeyecek gibi görünüyor. Onlar suçu müteahhide atıyorlar. Madem müteahhit kötüydü çalışmasalardı. İş verecekleri adamı biraz araştırsalardı."

DÖRT aylık çalışma ücretlerini alamadıkları için, TOKİ Başkanlığı önünde "alevli" eylem yapan, önceki gün de bina önünde açlık grevine başlayan işçilerin sorunlarının çözülmesi için araya CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral girdi.

İşçilerin alacaklarıyla ilgili TOKİ muhasebe müdürüyle görüştüğünü söyleyen Meral, "Anlaşmazlık çözülmeyecek gibi görünüyor. Onlar suçu müteahhide atıyorlar. Madem müteahhit kötüydü çalışmasalardı. İş verecekleri adamı biraz araştırsalardı" dedi.

İşçilerin çok büyük mağduriyetleri olduğunu anlatan ve bu sıkıntıyı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da anlatacağını söyleyen Meral şöyle konuştu:

MERAL UMUTSUZ KONUŞTU : "Sivas Suşehri’ndeki inşaatta çalışan 300’den fazla işçi büyük bir mağduriyet içinde. Ne yiyecek yemekleri var ne kalacak yerleri var. Haklı olarak TOKİ Başkanlığı’na giderek paralarını istiyorlar. Ben muhasebe müdürüyle işçilerin mağduriyetleri için görüştüm. Ancak onlar sorumlunun müteahhit olduğunu söylüyorlar. Muhasebe müdürüyle konuşmamdan çıkardığım sonuç bu işin çözülemeyeceği yönünde. TOKİ’nin müteahhide suç atma hakkı yok. Madem müteahhit kötü neden çalışıyorlar. Çalışacakları müteahhitle ilgili ön araştırma yapmaları gerekmez mi? Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Konuyu Baykal’a da aktaracağım."

ÖNCE İŞÇİ HAKKI ÖDENSİN : Yetkililer, TOKİ’nin, zarara uğraması ve sözleşme hükümlerine uyulmaması nedeniyle nakde çevirdiği teminatın hiç bir şekilde işçi alacaklarının ödenmesi amacıyla kullanımının mümkün olmadığını söylerken, işçi ekipbaşları, öncelikle işçinin hakkının verilmesi gerektiğini savunuyorlar. Öte yandan mağdur işçilerin ekipbaşlarının TOKİ Başkanlığı önündeki açlık grevleri devam ediyor. İşçiler paraları ödenene kadar gitmeme konusunda kararlı olduklarını yinelediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!