Tiyatroda yerli oyun sezonu

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroda yerli oyun sezonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 16:21

Devlet Tiyatroları (DT), tüm sahnelerde yeni sezona, “Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla yerli oyunlarla “merhaba” diyecek.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları, bu sezon yerli” oyunları repertuvarına ekledi. Perdeler, bu kapsamda hazırlanan özel seçkideki 18 oyunla, 4 Ekim’de 12 bölge ve 65 sahnede, “Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla açılacak. Bu çerçevede, Ankara Devlet Tiyatrosu, Turan Oflazoğlu’nun yazdığı Bozkurt Kuruç’un yönettiği “4. Murat”, Orhan Asena’nın yazdığı Sinan Pekinton’un yönettiği “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe”, Ahmet Mithat Efendi’nin yazdığı, Türel Ezici’nin tiyatroya uyarladığı, Levent Suner’in yönettiği “Felatun Bey ile Rakım Efendi”, Ülker Köksal’ın yazdığı Pervin Ünalp’ın sahneye taşıdığı “Sacide” ve Oktay Arayıcı’nın yazdığı İsmet Numanoğlu’nun yönettiği “Rumuz Goncagül” ile seyirciyle buluşacak. Ayrıca geçtiğimiz sezondan çok sayıda eser de, yeni sezonda tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek. 

Haberin Devamı

BU TOPRAKLARIN HİKAYESİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, “Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” diye konuştu. Birecik, repertuvarı hazırlarken, tüm Türk tiyatrosunun birikimi ve estetik değerlerini gözden geçirdiklerini, bu toprakların hikayesine öncelik verdiklerini bildirdi.
Hazırlanan özel seçkide, günümüzde de geçerliliği ve sözü olan tarihi karakterlerin üstüne kurulmuş oyunlardan çağdaş yaşamın gündelik sorunlarını işleyen eserlere kadar birçok oyunun bulunduğunu vurgulayan Birecik, bunun mili ve manevi bir görev olduğunu kaydetti. Geçen yıl yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşan DT’nin repertuvarında 150’ye yakın oyun bulunduğunu aktaran Birecik, geçen yıl kapalı gişe oynayan “Neşe Dert Aşk” gibi oyunların bu yıl da sahneleneceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!