Tiyatroda en iyi yapım Kısasa Kısas

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroda en iyi yapım Kısasa Kısas
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 00:00

Sanat Kurumu 2007-2008 Tiyatro ödülleri sahiplerini bulurken, iyi oyun yazarı kategorisine bu yıl da ödül verilmedi. En iyi yapım ödülünü ADT’nin "Kısasa Kısas" adlı oyunu alırken, en iyi yönetmen Serhat Nalbantoğlu seçildi. Sanat Kurumu DTCF Tiyatro Bölümü’nün oyunu "Arzu Tramvayı"na jüri özel ödülü verdi.

SANAT Kurumu 2007-2008 Tiyaro ödülleri düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. ADT’nin ’Kısasa Kısas’ adlı oyunu ’En iyi Yapım’ seçilirken, ’Tek Kişilik Şehir’ eserini yönetimiyle Serhat Nalbantoğlu ’En İyi Yönetmen’ ödülüne layık görüldü.

Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, 2007-2008 tiyatro dönemini kapsayan 44. Sanat Kurum Tiyatro Ödülleri’ni kurumun Gençlik Parkı içindeki kurum binasında düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Çetin, bu yıl devlet ve özel tiyatrolarda çok sayıda yerli oyun sahnelenmiş olmasına rağmen, çoğunun geçmişte oynanmış yapıtlar olduğunu belirterek, "Bu dönem sahneye ilk kez çıkan oyunlarda da yenilik getirici, düzeyli, heyecan verici bir oyun üzerinde birleşilemedi, yerli oyun yazarı seçmekte güçlük çekildi. Bu nedenle ’En İyi Oyun Yazarı’ ödülünde değerlendirme yapılamadı" dedi.

"Klasik yapıtı, DT’nin formatına uyarlayıp, konuk yönetmenin yorumu ve başarı düzeyi yüksek bir oyunculuk ve teknikle sunduğu için" Ankara Devlet Tiyatrosu’nun (ADT) "Kısasa Kısas" adlı oyunun "En iyi Yapım" seçildiğini dile getiren Çetin, "Tek Kişilik Şehir" oyununu yönetimiyle de Serhat Nalbantoğlu’nun "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.

Çetin, bu yıl çok iyi oyunculuk performanslarına rastladıklarını ifade ederek, "Bizim için kıvanç verici bir durumdu. En iyi oyuncu seçiminde güçlük çektik" dedi.

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü "Bir Halk Düşmanı" oyunundaki rolüyle Oktay Dal ve "Tek Kişilik Şehir"deki performansıyla Cüneyt Mete’nin aldığını açıklayan Çetin, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı "Kafkas Tebeşir Dairesi" oyunundaki başarılı yorumu için de Ahmet Burak Bacınoğlu’nun övgüyle anılmasına karar verildiğini kaydetti.

Çetin, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü de "Tek Kişilik Şehir"deki performansıyla Devrim Yakut ve "Japon Kuklası"ndaki rolüyle Serpil Gül’ün paylaştığını, Ebru Çetintaş’ın da "Kutulaştırma" ve "Kuvayi Milliye Kadınları" oyunlarındaki çalışmalarının övgüye değer bulunduğunu belirtti.

Okul projesine jüri özel ödülü

SANAT
Kurumu ayrıca "En iyi çevre tasarımı" ödülüne "Tek Kişilik Şehir"deki çalışması nedeniyle Işın Mumcu’yu, "En iyi giysi tasarımı" ödülüne de "Giordano Bruno"daki tasarımı dolayısıyla Nalan Türkoğlu ve Aydan Çınar’ı layık gördü.

"Giordano Bruno" ve "Yunus Dürür Benim Adım" oyunlarındaki görsel zenginlikler Burhanettin Yazar’a "En İyi Işık Tasarımı", "Resimli Osmanlı Tarihi"nin müziği Besteci Turgay Erdener’e "En iyi sahne müziği" ödülünü kazandırdı.

"En iyi hareket tasarımı ve dans düzeni" ödülüne "Resimli Osmanlı Tarihi" ve "Yedi Kocalı Hürmüz"deki çalışmalarından dolayı İhsan Bengier, "En iyi çeviri" ödülüne de Shakespeare’in "Kısasa Kısas" adlı yapıtını uyarlaması nedeniyle Zeynep Avcı layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!