Tiyatro ödüllerinin sahipleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro ödüllerinin sahipleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 00:00

Sanat Kurumu 2012-2013 sezonu tiyatro ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Atila Sav, Prof. Dr. Deniz Bozer, Gülşen Karakadıoğlu, Doç. Dr. Filiz Elmas, Dr. Türel Ezici, H. İlker Çetin, Şenol Tiryaki ve M. Nurkut İlhan’dan oluşan ve raportörlüğünü Atila Gürçay’ın üstlendiği seçici kurul, Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri’ni belirledi. En İyi Yönetmen Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac oyunuyla, Işıl Kasapoğlu; En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cesaret Ana ve Çocukları oyunuyla Sükun Işıtan; Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü’ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı Troyalı Kadınlar oyunundaki yorumuyla Özlem Baykara Danacı ile Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Dolores Claiborne ile Deniz Gökçe Kayhan layık görüldü.
 
EN İYİ ERKEK OYUNCU

Haberin Devamı

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği 33 Varyasyon adlı oyundaki yorumuyla Erdal Küçükkömürcü; Övgüye Değer Erkek Oyuncu Ödülü’ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı Toros Canavarı – Özgürlüğün Bedeli oyunlarındaki yorumuyla Mert Kırlak ile Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac oyunu ile İsmet Numanoğlu; En İyi Çeviri Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Jerry ve Tom oyunu ile Zeynep Nutku; En İyi Sahne Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Jerry ve Tom – Cesaret Ana ve Çocukları adlı oyunlardaki çalışmalarıyla Murat Gülmez ile Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac adlı oyundaki çalışmasıyla Hakan Dündar layık görüldü.

EN İYİ MÜZİK

En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac adlı oyundaki çalışmasıyla Yakup Çartık; En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Hürrem Sultan adlı oyundaki çalışmasıyla Sevgi Türkay; En İyi Müzik Ödülü’ne, Ankara Deneme Sahnesi’nin sahnelediği Şeyh Bedrettin ile Ankara Simurg Oyuncuları’nın sahnelediği Ömer Hayyam oyunlarındaki çalışmasıyla Nedim Yıldız; En İyi Hareket Ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac oyunundaki çalışmasıyla Burçak Işımer; En İyi Yapım Ödülü’ne ise Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Cyrano de Bergerac adlı oyun değer görüldü. Ödüller, 2013 – 2014 Tiyatro Sezonu’nda düzenlenecek olan törenle verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!