Tiyatro festivali sokakta başladı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro festivali sokakta başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 01:30

Yerli ve yabancı 46 oyunla, 18’inci kez Ankaralılar ile buluşan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, festival yürüyüşü ile başladı.

Haberin Devamı

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 18. kez perde dedi. Destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de yer aldığı, Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen “Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat” temalı 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, festival yürüyüşü ile başladı. İran, İngiltere, İtalya ve Bulgaristan’dan ve Türkiye’nin çok sayıda kentinden tiyatro gruplarının yer aldığı festival, 25 Kasım’a kadar, 46 oyunla Başkent’e sanatın soluğunu taşıyacak.

900 OYUN 700 BİN İZLEYİCİ

Yürüyüşün ardından Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde festival bildirisini okuyan TAKSAV Ankara Şube Başkanı Abdullah Kahraman, “Festival boyunca birlikte gülüp birlikte eğleneceğiz” dedi. Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro festivalini Başkentliler ile buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kahraman, festivalde bugüne dek 900 oyunla 700 bin izleyiciye ulaştıklarını sözlerine ekledi. Festivalin sokak gösterisini izleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, açılış gösterisini sokakta gerçekleştiren İzmir Sokak Sanatları Atölyesi, İzmir Yenikapı Tiyatrosu ve Menemen Belediye Tiyatrosu oyuncularına teşekkür ederken, bir tiyatro festivalini yaşatmanın zorluklarından söz etti.

Haberin Devamı

USTALARA ÖDÜL VERİLDİ

Festival kapsamında bu yıl “Emek Ödülü”nün sahibi Gülşen Karakadıoğlu oldu. Karakadıoğlu, ödülünü “yaşamının önemli bir kırılma noktasını aşmaya çalışan” fotoğraf sanatçısı Gökhan Yolcu’ya armağan etti. Festival’in “Onur Ödülü” ise tiyatro sanatçısı Rüştü Asyalı’ya verildi. Rüştü Asyalı’nın ödülünü, tiyatro sanatçısı Hüsamettin Eraslan aldı. Festival, “Çocuk Gelinlere Ağıt” performansı ile sona erdi.

Yenimahalleliler tiyatroya doyacak

Festivale destek veren Yenimahalle Belediyesi de, festival boyunca her gün bir tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Yenimahalle Belediyesi 50’nci Yıl 4 Mevsim Tiyatro Salonu’nda sergilenecek olan oyunlar sanatseverlere kapılarını açacak. Salonda bugün, saat 20.00’de “Folk Rhythms”, 18 Kasım Pazartesi saat 20.00’de “Korkudan Korkmak”, 19 Kasım Salı saat 20.00’de “Kapıların Dışında”, 20 Kasım Çarşamba saat 20.00’de “Kamyon”, 21 Kasım Perşembe saat 20.00’de “Neçirvan”, 22 Kasım Cuma saat 20.00’de “İstanbul Efendisi”, 22 Kasım Cumartesi saat 20.00’de “Londra’da Acı Komedi”, 24 Kasım Pazar saat 20.00’de “Karış Karış” ve 25 Kasım saat 20.00’de “Kadın Ölüleri” isimli oyun sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!