Tiyatro dolu bir hafta

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro dolu bir hafta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 16:36

Ankara DT, yeni yılın ilk haftasını 12 oyunla karşılıyor. Yarın başlayacak ve 9 Ocak’a kadar sürecek program kapsamında komediden drama birçok oyun sahnelenecek.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu (DT), 2022’nin ilk haftasını dopdolu bir programla kaşılıyor. Önceki sezonlarda prömiyer yapan ve bu sezon da seyirci ile buluşmaya devam eden oyunların yanı sıra yeni oyunlar da bu hafa sanatseverlerle buluşacak. Yarın başlayacak ve 9 Ocak’a kadar sürecek program kapsamında 9 sahnede, 9 yetişkin ve 3 çocuk oyunu ‘perde’ diyecek. Dramdan komediye, tek kişilik oyunlardan büyük prodüksiyonlara kadar 12 oyunun yer aldığı program şöyle:

VİCDAN MUHASEBESİ

Görevinden hiç taviz vermeyen, yasalara son derece bağlı, kanun makinesi, taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesini anlatan ‘Reis Bey’, 4-7-9 Ocak’ta Büyük Tiyatro’da sahneye konacak.

Tiyatro dolu bir hafta


YABANCILAŞMA-ÇELİŞKİ

‘Cimri’, 4-7 Ocak tarihleri arasında her akşam Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Oyun, parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri anlatıyor.

KENDİNİ BULMA YOLCULUĞU

Kocasının itirazlarına rağmen İtalya seyahatine çıkan ve kendisiyle yüzleşen ve asıl kimliğini bulmaya çalışan Shirley’in hikâyesini anlatan ‘Shirley Valentine’, 4-8 Ocak tarihleri arasında Şinasi Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak.

EĞLENCELİ VE TRAVMATİK

Efsanevi sanatçı Judy Garland’ın göz kamaştırıcı şöhretinin getirdiği eğlenceli, mücadele dolu ve travmatik serüvenini gözler önüne seren ‘Gökkuşağı’nın Sonu’, 4-8 Ocak tarihleri arasında Küçük Tiyatro’da sahnelenecek.

Tiyatro dolu bir hafta


TOT AİLESİNİN HİKÂYESİ

Sakin bir Macar köyünde oğullarını savaşa gönderen Tot ailesinin hikâyesi anlatan ‘Totlar’, 4-9 Ocak tarihleri arasında Akün Sahnesi’nde olacak.

DOSTLUKLAR SORGULANIYOR

25 yıllık üç eski dostun geçmişlerini, evliliklerini ve dostluklarını sorguladıkları ‘Kadınlarımız’, 4-8 Ocak tarihleri arasında Altındağ Tiyatrosu’nda izleyicinin karşısına çıkacak.

KADIN ERKEK İLİŞKİLERİ

Geçmişin gölgesinden kurtulmak isteyen insanların kaderle mücadele ederek ona meydan okumasını kadın-erkek ilişkileri üzerinden aktaran ‘İkinci Bölüm’, 5-6-8 Ocak’ta İrfan Şahinbaş Sahnesi’nde sahneye konacak.

Tiyatro dolu bir hafta


ABASIYANIK’IN HAYATA BAKIŞI

Sait Faik Abasıyanık’ın eserleri üzerinden hayata bakışını anlatan ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâyesi, 4-7-9 Ocak’ta Stüdyo Sahne’de perde diyecek.

SAVAŞ SONRASI ÇİNGENE OBASI

2. Dünya Savaşı sonrası Almanya’da göçebe olarak yaşayan bir çingene obasının hikâyesini anlatan ‘Periferi’, 7-8 Ocak’ta Pursaklar DT Sahnesi’nde izleyicinin karşısına çıkacak.

ÇOCUKLAR İÇİN MİDAS ALTINLARI

Çocuk izleyicileri bekleyen ‘Midas’ın Altınları’, 8-9 Ocak’ta Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde sahneye konacak. Oyun, Midas karakteri üzerinden kariyerinin en üst noktasına gelmiş bir adamın bitmek bilmeyen tutkularını ve sonucunda ne kazanıp ne kaybettiğine odaklanıyor.

YUNUS EMRE’NİN YOLUNDA

Adını arayan umutsuz bir çocuğun Yunus Emre’nin öğretileri ışığında yaptığı yolculuğu anlatan ‘Yunus Diye’, 9 Ocak’ta Şinasi Sahnesi’nde sahnelenecek.

ÜVEY ANNE VE ALTIN KIZI

Altın kalpli bir kız ve üvey annesi arasındaki ilişkiyi anlatan ‘Altın Kız’, 9 Ocak’ta Altındağ Tiyatrosu’nda minik izleyicilerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!