Tiryakiye doğum kontrol hapı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tiryakiye doğum kontrol hapı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2011 00:00

Doğum kontrol haplarının sigara tiryakisi kadınlarda olumsuz etkiler yaratabileceğini belirten uzmanlar, bu hapların mutlaka hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

SİGARA tiryakisi kadınlarda olumsuz etkiler yaratabilen doğum kontrol hapları, doğru şartlarda kullanıldığı takdirde sanılanın aksine kadın sağlığında olumlu etkiler bırakıyor.
Yeni nesil doğum kontrol haplarının eskiye oranla daha az yan etkili olduğunu belirten HŞ Klinik Direktörü Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, “İlaçlardaki hormon seviyesinin azaltılması yan etkilerin oluşma ihtimalini düşürdü. Yine de hapla korunan kadınlarımızın sigara içmemesi gerektiğini vurgulamakta fayda var” dedi.
Doğum kontrol haplarının vücuttaki östrojen ve progesteron hormonları ile aynı yapıda hormonlardan oluştuğunu ifade eden Prof. Şatıroğlu, hapların yumurtlamayı önleyerek gebeliğin oluşmasını engellediğini belirtti. Doğru kullanıldığı takdirde yüzde 100’e yakın başarı oranı yakalayan doğum kontrol haplarının bundan 40 yıl önce daha yoğun hormon içerdiğini vurgulayan Şatıroğlu, “Son 10 -15 yıldır kullanılan yeni nesil doğum kontrol hapları düşük hormon içeriği sayesinde daha güvenilir ve yan etkisiz bir hale geldi” dedi.
Doğum kontrol haplarının mutlaka hekim tarafından tavsiye edilmesi gerektiğine işaret eden Şatıroğlu, özellikle sigara kullanan kadınlarda çeşitli risklerin ortaya çıktığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!