Theodorakis yok

Güncelleme Tarihi:

Theodorakis yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

Hacettep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dal Başkanı Prof. Dr. Sinan Beksaç’ın önderliğinde bu gece Anatolia Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek olan konsere, Yunanlı besteci Mikis Theodarokis rahatsızlığı nedeniyle katılamayacağını bildirdi.

Konserde Zülfü Livaneli’ye Maria Farantouri, Ahmet Kanneci ve Erol Erdinç ile Hacettepe Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Gergin günlere sanat ferahlığı

Hilton Oteli’nde yapılan konserin basın toplantısında, Prof. Dr. Sinan Beksaç’ın bilim ve sanatı bir araya getiren organizasyonlara devam edeceğinin açıklamasının ardından, Livaneli de bir konuşma yaptı. Livaneli, "Theodorakis zaten 82 yaşında ve pek çok hastalığı var. Bunun üzerine bir de nezleye yakalanmış ve ayağa kalkacak hali kalmamış. Konserimize katılamayacak, ama biz şarkıları, o yanımızdaymış gibi söyleyeceğiz." dedi. Bu konserle Ankara’nın gergin günlerine sanat ferahlığı getireceklerini söyleyen Livaneli, Theodorakis’in "Zorba Bale"sini Ankara’da ilk kez icra edecek olan Hacettepe Senfoni Orkestrası Şefi Erol Erdinç’i de çalışmalarından dolayı tebrik etti. Toplantıya katılan ünlü gitar virtüözü Ahmet Kanneci de bilim adamı ve sanatçının birbirlerine çok benzediğini söyleyerek, "Bilim ve sanatı bir araya getiren tüm organizasyonlarda varım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!