TESK’ten AVM’lere piyangocu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

TESK’ten AVM’lere piyangocu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2010 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Alışveriş Merkezleri’ne (AVM) “piyangoculuğu bırakın” çağrısında bulundu.

Palandöken, birçok AVM’nin piyango çekilişi yapmak için Milli Piyango Genel Müdürlüğünden izin almak amacıyla sıraya girdiğini belirterek, “Herkes işini yapsın. Halka çekilişle altın vereceklerine, sattıkları ürünlerin fiyatlarını ucuzlatsınlar da bir kişi değil herkes faydalansın. Bu gidişle AVM’ler Milli Piyango Genel Müdürlüğünün işine de el atacaklar” dedi.

Mantar gibi çoğaldılar

Palandöken “Aslında AVM’lerin halka verecekleri birşey olmadığını, verdim dediklerinin de parasını halktan aldıklarını herkes biliyor. Çekilişle araba, altın, yat, kat vereceklerine bu hediyelerin maliyetlerini fiyatlarından düşürerek, halkın ucuza alışveriş yapmalarını sağlasınlar.”

AVM’lerin Milli Piyango Genel Müdürlüğünün asli işini de yapmaya soyunduğunu kaydeden Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kuralsızlığın önüne geçin diye yıllardır söylüyoruz. Ancak mantar gibi çoğalan AVM’ler de artık iş yapamaz hale geldiler. Şimdi ayakta kalabilmek için her yolu deniyorlar..”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!