Tertipler 32 yıl sonra buluştu

Güncelleme Tarihi:

Tertipler 32 yıl sonra buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 19:44

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1990 yılında vatani görevlerini yapan 30 asker arkadaşı, 32 yıl sonra Ankara’da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Lefkoşa’ya bağlı Paşaköy ilçesindeki 28’inci Tümen Tank Taburu Görev Kuvveti Mekanize Piyade Bölüğü’nde 1990 yılında askerlik yapan silah takımı çavuşu Özer Çelik (50), yıllar sonra asker arkadaşlarına ulaştı. İlk başta 17 kişiye ulaşan Çelik, ardından sosyal medya aracılığıyla bu sayıyı 30’a çıkardı. ‘WhatsApp’ grubu kurarak görüşen asker arkadaşları, o dönemki komutanları Uğur Taze’ye de ulaşınca Ankara’da bir araya gelme kararı aldı. 30 silah arkadaşı, 32 yıl sonra arkadaşları Erol Çetinkaya’nın(50) Ankara’daki kafesinde bir araya geldi. Çeşitli illerden gelen asker arkadaşları anılarını tazeleyip, hasret giderdi.

Tertipler 32 yıl sonra buluştu


HER YIL TEKRARLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Buluşmanın sağlanmasına öncülük eden, Artvin’den Ankara’ya gelen Özer Çelik, “Yaklaşık 20 yaşlarında askerlik yaptık. Şu an hepimizin o yaşlarda çocukları var. O dönem ki arkadaşların çoğuna ulaştık. ‘Bir gün buluşalım’ diye konuşuyorduk ve toplandık. Bu süreçte 4 arkadaşımızın vefat ettiğini öğrendik. Bazı arkadaşlarımız da hastalık nedeniyle gelemedi. Bu buluşmayı her yıl tekrarlamayı düşünüyoruz” dedi. Emekli kıdemli albay Uğur Taze ise “Kardeşlerimizle Kıbrıs’ta özel birlikte görev yaptık. Onlar, benim subay olarak ilk göz ağrılarımdır. O dönemde hepimiz gençtik, şimdi saçımız döküldü, sakalımız ağardı” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!