Teröre sarı protesto

Güncelleme Tarihi:

Teröre sarı protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Türkiye’yi yasa boğan hain saldırının ardından dün Başkent’te terör örgütü lanetlendi. Halk sokaklara dökülürken taksiciler araçlarına astıkları ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla kent turu atıp korna bastı.

155 araç ve 355 şoför ile Ankara’nın en kalabalık durağı olan AŞTİ Taksi Durağı, dün terör saldırısını protesto etmek amacıyla yola çıktı. AŞTİ önünden hareket eden 100 araç, TBMM ve Cinnah üzerinden Kızılay’a yöneldi. Güzergah üzerindeki diğer taksi duraklarının da desteğiyle bir araya gelen yaklaşık 350 taksi, terör saldırısını protesto etmek amacıyla bir süre Kızılay Meydanı’nda korna ve klakson çaldı.

Hakkari’de yaşanan terör saldırısına tepkilerini göstermek ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini sergilemek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden AŞTİ Otopark işletme Müdürü Selçuk Balalan, “Yaşanan acı olaylar yüreğimizi dağlıyor. Artık bu ve buna benzer acılar yaşamak istemiyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi. Başkent Ankara’da 18 yıldır taksici mesleğini icraa eden 51 yaşındaki Rahim Doğan ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Orada can verenler bizim çocuklarımız. Birileri çıkıp savaş olduğunu söylüyor, bu nasıl savaş. Hainlere karşı verilebilecek en güzel cevap ise bugün burada gösterilen birlik ve beraberlik gösterisidir.”

Kızılay Meydanı kırmızıya büründü

KIZILAY Meydanı’nda hain saldırıya tepki göstermek amacıyla binlerce kişiden oluşan kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen ve Ankara Şehit Aileleri Federasyonu’nun öncülüğünde Kızılay Meydanı’nda başlatılan eyleme çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. “Terörü ve teröre destek verenleri şiddetle kınıyoruz, milletimizin başı sağ olsun” yazılı pankartların yanı sıra grup dev bir Türk bayrağı açtı. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan grup bir yandan da “Her şey vatan için”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu türküm diyene”, “Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” sloganları attı. Eyleme PTT çalışanları da destek verdi.Kızılay meydanından başbakanlığa yürümeyi planlayan grubun eylemi için geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet ekipleri belirlenen noktalarda konuşlanırken polis köpekleri de eylem için hazır bulunduruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!