Tepeyran’a anma

Güncelleme Tarihi:

Tepeyran’a anma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 02:35

ÇANKAYA Belediyesi Niğde Kültür ve Sanat platformu ile birlikte “Tepeyran Roman Ödülü, Niğde’de Bilim, Kültür ve Sanat” paneli Çağdaş Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Haberin Devamı

Panelin açılış konuşmasını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık yaptı. Tanık, Ebubekir Hazım Tepeyran’ın sadece edebi kişiliğiyle değil siyasi yönüyle de önemli bir isim olduğunu belirtti. Tepeyran’ın torunu Oktay Akbal ve gazeteci yazar Fikret Otyam sağlık sorunları nedeniyle panele katılamadı. Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Prof. Dr. Ayhan Alkış, Prof. Dr. Cengiz Çekil, Dr. Alev Coşkun ve yazar Ömer Fethi Gürer panelde konuşan isimler arasında yer aldı. Tepeyran Roman Ödüllü oturumda ise eski Kültür ve Turizm Bakanı Talat Halman, yazar Orhan Erinç, Lokman Zor, Osman Şahin ve ilk Tepeyran Roman Ödülü’nü alan Adnan Binyazar konuştu.

Beni var eden şehir

“Duygularımın Anakarası” adlı romanınındaki anakaranın “Ankara” olduğunu söyleyen Binyazar, “Ankara hayran olduğum, beni var eden şehir” dedi. Binyazar, Tepeyran’ın siyasi kişiliği nedeniyle çektiği sıkıntılara değinirken Küçük Paşa adlı romanının önemini anlattı. Bu yılki Tepeyran Roman Ödülü sahibi sonbahar aylarında belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!