Temizlik için tüm çocuklar seferber

Güncelleme Tarihi:

Temizlik için tüm çocuklar seferber
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 00:00

Kırıkkale Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde tüm ilköğretim okullarını kapsayan bir temizlik kampanyası başlatıldı. Kentin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı kampanya ile kentin cadde ve sokaklarıda poşetlerle çöp toplandı.

Temizlik kampanyasına Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Alper Er, Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdür Vekili Haydar Yurdakul ile birlikte okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptığı konuşmada, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha duyarlı hale getirmek için seferber olduk. Sokaklarda çekirdek kabukları istemiyoruz. Çevremizi temiz tutmak zorundayız" dedi.

Milli Eğitim Müdür vekili Haydar Yurdakul ise temizlik kampanyası öncesinde vatandaşları duyarlı olmaya davet eti. Yurdakul, "Gelecek kuşaklarımızın temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahat oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, tek tek ve örgütlü bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceği düşünmenin ve çevreyi temiz tutmanın yolu eğitimden geçer" diye konuştu.

Temizlik kampanyasında Mustafa Necati ilköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı, şiir okudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!