Temiz tutmak kirletenin görevi

Güncelleme Tarihi:

Temiz tutmak kirletenin görevi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 11:01

15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Başkent Ankara’da da birçok kurum ve kuruluş farkındalık oluşturmak için çevre temizliği yaptı.

Haberin Devamı

ÇMO Ankara Şubesi üyeleri Nallıhan Kuş Cenneti’nde çöp ve atıkları temizlerken, Ankara Tevfik Fikret Okulları 8’inci sınıf öğrencileri de öğretmenleriyle birlikte okullarının önündeki çevre temizliği yaptı. Dünya Temizlik Günü’nde doğal güzellikleri ile meşhur ‘Nallıhan Kuş Cenneti’nde buluşan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Ankara Şubesi üyeleri, duyarsız vatandaşlar tarafından bölgeye bırakılan atıkları temizledi. #haditemizleyelim sloganı ile gün boyu temizlik yapan çevrecilere, bölgeye gelen vatandaşlar da destek verdi. Doğaya atılan çöp ve atıkların yarattığı kirliliğe dikkat çeken ÇMO Ankara Şubesi Başkanı İlkim Yiğit, “Çevre kirliliğine bizim atıklarımız neden oluyor. Görevimiz çöp toplamak değil, çöpleri atmamak” dedi. Kirliliğin önüne geçilmesi için toplu kullanım alanlarında da kişisel alanlardaki bilinçle hareket edilmesi gerektiğini belirten Yiğit şunları söyledi:

GÜNDE 6 BİN TON ATIK

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK’in) 2016 verilerine göre belirlenen belediye atık projeksiyonu değerlendirmelerine göre günlük kişi başı üretilen katı atık miktarı 1.10 kilogram. Bu hesapla, günde yaklaşık olarak 6 bin ton atığın oluşacağını ve bunun mutlak surette yönetilmesi, bertarafı ve mümkünse geri dönüşümünün sağlanması gerektiği ortaya çıkıyor. Evlerimiz ne kadar temizken; sokaklarımız, piknik alanlarımız neden bu kadar pis. Biz dağı taşa devlete, sokağı parkı belediyeye havale ediyoruz. Toplum olarak görevimiz çöp toplamak değil, çöp atmamak olmalı.” Ankara Tevfik Fikret Okulları 8’inci sınıf öğrencileri de öğretmenleri ve velileriyle birlikte ‘Dünya Temizlik Günü’nde eğitim gördükleri Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki okulun çevresinde çöp topladı. Etkinliği düzenleme amaçlarının çevreyi duyarsızca kirleten kişilere karşı bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Ankara Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Ayşe Başçavuşoğlu, “Çöp körlüğü yaşayan çevremize ve elbette kendimize farkındalık kazandırırken, toplanacak çöp oluşmasına engel anlayışı da kazanmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu toplumsal hareketin parçası olarak içinde bulundukları koşulların iyileştirilmesinde rol alacak bireyler olarak yetişeceklerdir” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!