TELEKOM’UN HEDEFİ AVRUPA

Güncelleme Tarihi:

TELEKOM’UN HEDEFİ AVRUPA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:20

İki kötü sezonun izini silmek için kolları sıvadılar.

Haberin Devamı

Baş Antrenör Josip Vrankovic, ligdeki hedeflerinin ilk 8 içerisine yer alıp, play off oynamak olduğunu vurgulayarak, “Bunu başarıp, Avupa’da mücadele etmek istiyoruz. Telekom’un kısa dönem planı budur” diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi’ndeki Başkent temsilcilerinden Türk Telekom Basketbol Takımı, son iki sezonda yaşadığı kötü performansın izlerini silmek amacıyla yeni sezon hazırlıklarına iddialı başladı. Bolu’da kampa giren mavi beyazlı ekibin Hırvat Baş Antrenörü Josip Vrankovic, “Hedefimiz, önce ligde play off ardından da Avrupa kupası” diye konuştu.
Vrankovic, Bolu’daki kampa bir eksikle başladıklarını, yeni transfer Luksa Andric’in Milli Takımda olduğu için kampa katılamadığını söyledi. Andric’in de katılmasıyla kampın tempo kazanacağını ifade eden Vrankovic, “Türkiye kupasında gruplar belli oldu. Biz de grubumuzdan memnunuz. Kupadaki bütün gruplar, gerçekten de zor ama biz en iyisini yaparak başarılı olacağız” dedi.
Vrankovic, ligdeki hedeflerinin de ilk 8 içerisine girmek olduğunu vurgulayarak, “İlk 8 içerisine girip Avupa’da mücadele etmek istiyoruz. Takımımız şu anda çok yeni bir takım. Yeni bir koç, yeni oyuncular ama bu sezon en iyisini yapmak için Bolu’da hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Beko Basketbol Ligi’deki birçok takımın Bolu’da kampa geldiğini dile getiren Vrankovic, Bolu’daki tesislerin gelişmesiyle buranın bir spor merkezi haline gelebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

İKİ GENÇ OYUNCU TRANSFER EDİLDİ

Başkent ekibi, iddialı olarak hazırlandığı yeni sezon öncesi Kerem Tunçeri, Cemal Nalga, Fırat Öz, Murat Kaya, Luksa Andriç, Hüseyin Beşok, Can Akın ve Ümit Sonkol gibi ligin önemli sporcularını transfer etmişti. Telekom, eski oyuncusu Pertev Öngüner’i ve Okan Bostancı’yı transfer ederek kadrosunu büyük ölçüde tamamladı. Üç sezon önce Telekom forması giyen 1991 doğumlu milli oyuncu Pertev Öngüner, daha önceki dönemde Bornova, Aliağa Petkim ve Olin Edirne takımlarında forma giydi. Türk Telekom’un pilot takımı Genç Telekom’da da ter döken oyuncu, 2011 FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası’na katılan Türkiye 20 Yaş Altı Erkek Millî Basketbol Takımı’nın kadrosunda yer aldı. Turnuvada maç başına 4,4 sayı 1,2 ribaund 1,1 asist ortalaması ile oynadı.
Galatasaray alt yapısından yetişen ve forvet pozisyonunda oynayan Okan Bostancı ise Kanada’da NAITT takımının formasını giydikten sonra sırasıyla İTÜ, Balıkesir ve Gamateks Pamukkale Üniversitesi kadrosunda yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!