Telekom fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Telekom fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Opel Türkiye Kupası’nda 3, BEKO Basketbol Ligi’nde 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen Başkent ekibi, Avrupa seferine de deplasman galibiyeti ile başladı. Antrenör Sunter, "Zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

BASKETBOLDAKİ Türk Telekom fırtınası, yeniden esmeye başladı. Geride kalan sezona da müthiş bir başlangıç yapan ve ligde oynadığı 11 maçı üst üste kazanan mavi-beyazlılar, bu sezona da damga vurmaya hazırlanıyor. Opel Türkiye Kupası’nda 3, Beko Basketbol Ligi’nde 5 maçını kayıpsız geçen Başkent ekibi, Avrupa seferine de galibiyetle başladı. ULEB Cup A Grubu’nda mücadele eden Türk Telekom, ilk maçında deplasmanda Litvanya’nın KK Siauliai takımını 97-90 yenerken, bu kupanın iddialı isimlerinden biri olduğunu gösterdi. Türk Telekom, ilk hafta maçları sonunda grupta averajla üçüncü sırada bulunuyor.

Her galibiyet altın değerinde

Türk Telekom Antrenörü Ercüment Sunter, Litvanya’da çok iyi mücadele ettiklerini ve altın değerinde bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Grubun ilk maçını kazanmak istiyorduk ve bunu başardık. Zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmanın sevincini yaşıyoruz. KK Siauliai, basketbol ülkesi Litvanya’nın çok güçlü bir temsilcisi. Seyircisi önünde daha farklı ve çok süratli basketbol oynuyorlar. Litvanya, ekol olarak zaten Türk basketboluna ters gelir. Tutuk başladığımız oyunda, ilk yarı kontrol daha çok onların elindeydi. Ancak ilerleyen dakikalarda kalitemizi gösterdik. İkinci yarıda bizim deneyimimiz ağır bastı. Rakip, büyüyen farkı eritse de oyuncularım, tecrübeleriyle bu devrede kontrolü bırakmadı. Gurubumuzda ilk deplasman galibiyetine ulaşan takım olmak da bir başka gurur kaynağı" diye konuştu. Aldıkları galibiyetin kendilerine uğurlu geleceğini ifade eden basketbol şube menajeri İrfan Yücesoy ise, "13 Kasım’da, KK Bosna Sarajevo takımını konuk edeceğiz. Ankaralı basketbolseverleri yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Türk Telekomspor basketbol takımı, Litvanya deplasmanından İstanbul’a dönüp, Antalya deplasmanı için dün doğrudan bu kente gitti.

Sayı makineleri iŞbaŞInda


ULEB Cup’a Litvanya deplasmanındaki Siauliai galibiyetiyle başlayan Türk Telekomspor’un iki yıldızı, bir takım sayısı üretti. Michael Wright 37, Khalid El Amin ise 25 sayıyla oynadıkları maçta takımın attığı 97 sayının 62’sine imza attı. Karşılaşmanın yıldızı Michael Wright, gösterdiği performansla Ulep Cup’ta ilk haftanın en değerli oyuncusu oldu. Wright, toplam 32 dakika 38 saniye süre aldığı karşılaşmayı 37 sayıyla bitirirken, 10 ribaund alan, bir asist bir de blok yapan Amerikalı oyuncu, ULEB Cup sitesinde 49 averajla ilk sırada yer aldı. Sıralamada Unic Kazan takımında Jerry Mc Cullough, 37 averajla ikinci CEZ Nymburk takımından Redoslav Rancik de 36 averajla üçüncü sıraya oturdu. Türk Telekomspor’un skorer oyun kurucusu Khalid El Amin ise Siauliai karşılaşmasındaki 25 sayı, 3 ribaund ve bir asistlik performansıyla 29 averaja ulaşıp, listenin 10. sırasında kendisine yer buldu.

Telekom 3’üncü sırada

ULEB Cup A Grubu’nda önceki gün KK Siauliai-Türk Telekom maçı dışında iki karşılaşma daha oynandı. Bosna Hersek temsilcisi KK Bosna Sarajevo, evinde İngiltere’den kupaya katılan Guildford Heat’i 84-68 yenerken, grubun iddialı takımlarından DKV Joventut Badalona, Alman ekibi Alba Berlin’i 79-67 ile geçti. İlk hafta maçları sonunda Türk Telekom üçüncü sırada yer alırken, liderlik koltuğuna averajla KK Bosna Sarajevo oturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!