Telekom finali yapamadı

Güncelleme Tarihi:

Telekom finali yapamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 13:39

Mavi-beyazlılar, Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Rusya’dan BC Enisey’e tek sayı ile yenilirken, bu sezon bu kulvarda Ankara’da ilk kez kaybetti.

Haberin Devamı

FIBA Erkekler Avrupa Kupası’nda son 16 turu ilk maçına çıkan Türk Telekom, Rusya’nın BC Enisey takımına 96-95 mağlup oldu. Ligde sıkıntılı günler geçiren mavi-bayazlılar, çok iyi performans sergilediği Avrupa arenasında ilk kez kendi evinde yenilgi yüzü gördü ve rövanştaki tur ümidini zora soktu. Rakibi karşısında oyuna iyi başlayamayan Türk Telekom, ilk periyodu 24-21 geride kapattı. İkinci çeyrekte hücumde etkin olan mavi-beyazıllar, savunmada aksayınca devre 45-44 rakibin üstünlüğünde geçildi. Üçüncü çeyrekte çekişme sürerken, konuk ekip bu periyodu da 74-70 önde tamamladı. Son bölümde Başkent ekibi oyuna ağırlığını kolup, 85-82’lik üstünlüğü yakalasa da rakip takımın yüksek yüzdeli şutlarına çare üretemedi ve salondan 96-95 yenik ayrıldı. Türk Telekom’da; Harris 27 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Woodside’in 18, Buckner ve Cevher’in 14, Haislip’in de 12 sayılık performansı yenilginin önüne geçemedi.

Haberin Devamı

“SORULARA DOLU MAÇ OYNADIK”

Türk Telekom Başantrenörü Hakan Demir, deplasmandaki 2. maçı kazanarak seriyi yeniden Ankara’ya taşımaya çalışacaklarını söyledi.
Maçı değerlendiren Demir, karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini ve maçı kazanabilecekleri noktaya da getirdiklerini ancak başaramadıklarını belirti. Son dakikalarda yaptıkları hatalar nedeniyle mağlup olduklarını vurgulayan Demir, “Sorularla dolu bir maç oynadık. Son maçı Ankara’da oynamak için Sibirya’da elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!