Teleferikte test töreni

Güncelleme Tarihi:

Teleferikte test töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 01:42

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı dün düzenlenen törenle ilk test seferini yaptı. Kabine binerek ilk turu atan Gökçek, teleferiğin 15 günlük test sürüşünün ardından tam anlamıyla hizmete gireceğini söyledi. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ise ‘teleferik hattının işletmeye uygun olmadığı’ iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Açılış törenlerini de kapsayan seçim yasakları bugün başlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattını dün düzenlenen törenle açtı. Yunus Emre Meydanı’nda düzenlenen törende, teleferiğin 15 gün daha test sürüşü gerçekleştirildikten sonra hizmete gireceğini belirten Gökçek, “Yasa gereği bu test sürüşünün bir 15 gün daha devam etmesi gerekiyor. 15 gün sonra hepiniz ücretsiz olarak Şentepe’den başlayıp, Yenimahalle merkeze kadar her gün ücretsiz olarak gideceksiniz” dedi. Vatandaşların endişe etmeden teleferiğe binebileceğini aktaran Gökçek şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE ÖNCÜLÜK YAPTIK

“Güvenlik bakımından endişeleri olanlar gönüllerini rahat tutsun, teleferik projemiz AB onaylı ve görevlendirilmiş bağımsız bir kuruluş tarafından teleferik tesisinin, mekanik, elektrik ve güvenlik testleri yapıldı ve hizmete alınabileceğine dair onay alındı. ‘Türkiye’nin ilk metro bağlantılı teleferiğini Şentepe’ye kazandıracağız’ demiştik ve sözümüzü tuttuk. Bu uygulama ile Türkiye’de ulaşıma yeni bir yön verdik. Yine bir ilke imza atarak, teleferik projesinde Türkiye’de öncülük yapmış olduk. Önümüzdeki dönemde de otobüs teleferiklerle Ankara’nın beş ayrı noktasında buna benzer hizmetleri yapacağız. Bu küçük bir model. Daha büyük otobüs teleferiklerle ulaşımı sağlayacağız. Şentepe Kızılay arasında teleferik-metro ile ulaşımı 25 dakikaya indireceğiz.”

Haberin Devamı

EMO: TELEFERİK HAZIR DEĞİL

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi (EMO) ise oda olarak yaptıları incelemelerde teleferik hattının işletmeye uygun olmadığı sonucuna vardıklarını belirterek, şu iddialarda bulundu:
“Teleferik sisteminin sabit enerjisinin ve jeneratörünün olmadığı, duraklarda topraklama ve paratoner tesisatının tamamlanmadığı, ölçüm raporlarının bulunmadığı, aydınlatma, asansör, giriş-çıkış düzenleri gibi fiziksel alt yapı ile yangın söndürme sistemlerinin hazır olmadığı, işletme organizasyonunun eğitim almadığı, acil kurtarma senaryolarını oluşturulmadığı, kurtarma tatbikatlarının yapılmadığı tespit edilmiştir. Böylesi hayati bir konunun seçim malzemesi yapılmamasını ve biran önce eksikliklerin giderilmesini talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!