Tekvandoda puanlar toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tekvandoda puanlar toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 01:34

Rio Olimpiyatları için vize almaya çalışan sporcular, Hollanda açık turnuvasında 1 altın 3 bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Tekvando Milli Takımı, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na puan veren Hollanda Açık Taekwondo Turnuvası’nda 1 altın ve 3 bronz madalya kazandı.
Hollanda’nın Eindhoven şehrinde düzenlenen ve 60 ülkeden 1050 sporcunun mücadele ettiği turnuvada, Türkiye, genç sporcuların ağırlıkta bulunduğu 26 kişilik sporcu kafilesi ile mücadele etti. Milli sporcular, G2 sınıfında olan ve çok önemli isimlerin mücadele ettiği turnuvada 1 altın, 3 bronz olmak üzere, 4 madalya kazandı.
Bayanlar +73 kiloda Nafia Kuş, ülkemize altın madalyayı getiren isim olurken, 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve 73 kiloda Sude Bulut ile erkekler 87 kiloda Muhammet Talha Sarı, bronz madalya kazandı.
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, G2 sınıfındaki turnuvanın 2016 olimpiyat oyunları yolunda önemli puanlar verdiğini belirtip, “Sporcularımız, gösterdikleri performansla dünya sıralamasında puanlarını arttırdı. Genç sporcular başarılı maçlar çıkardı. 20 yaşın altındaki sporcularımız Nafia Kuş, Sude Bulut ve Muhammet Talha Sarı, madalyaya uzandı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!